Antena Meniu Search
x

Video Sute de oameni au ieșit în stradă, în Bolintin Vale, după ce un șofer a primit o piatră în cap și a murit. Oamenii cer dreptate

Sute de localnici din Bolintin, revoltați după uciderea unui bărbat, au ieșit în stradă și cer dreptate din partea poliției și a primarului. Printre ei sunt persoane care susțin că se tem să mai iasă din case, din cauza unei comunități etnice pe care o consideră drept agresivă și deasupra legii. Oamenii au pornit în grup spre primăria din Bolintin, în jurul orei 19:00, fiind însoțiți de mai multe echipaje de poliție.

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 21:04

protest în Bolintin Vale
Sute de oameni au ieșit în stradă, în Bolintin Vale, după ce un șofer a primit o piatră în cap și a murit. Oamenii cer dreptate - Facebook

Protestul localnicilor din Bolintin Vale vine după un scandal transformat în tragedie, pe data de 9 ianuarie 2022. În jurul orei 20:30, poliția din oraș a fost sesizată de un bărbat, prin numărul de urgență 112, care s-a plâns că fratele său are un conflict cu mai multe persoane, pe o stradă, și că este agresat. Echipajele de poliție sosite la fața locului au identificat un individ, din București, șofer de microbuz, care prezenta urme de violență și care a fost transportat la o unitate sanitară din Capitală, pentru tratament.

Din primele investigații a reieșit faptul că un tânăr din Bolintin Vale, în timp ce se afla pe bulevardul Republicii, a avut un conflict spontan cu șoferul de microbuz ce se deplasa prin zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului. Victima s-a prăbușit imediat la pământ. Agresorul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Imagini de la protestul din Bolintin Vale, via Facebook:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oprtunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei", a transmis Poliția Română.

Protest în Bolintin Vale după moartea șoferului lovit în cap cu o piatră

Sute de oameni au ieșit revoltați în stradă, miercuri seara, și au cerut o schimbare. Aceștia au luat-o în marș spre primărie, în speranța că vor primi explicații de la edil. Unii dintre ei susțin că se mai tem să iasă din casă, din cauza unei comunități etnice pe care o consideră agresivă și deasupra legii. Mai multe echipaje ale poliției și jandarmeriei s-au deplasat la fața locului pentru a menține ordinea publică și pentru a împiedica eventuale violențe.

"Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii", a transmis IPJ Giurgiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Sute de oameni au ieșit în stradă, în Bolintin Vale, după ce un șofer a primit o piatră în cap și a murit. Oamenii cer dreptate