Antena Meniu Search
x

Video Moartea bizară a medicului Cornel Petreanu, cercetat pentru mită. A intrat cu viteză într-un cap de pod, după ce a fugit brusc de lângă soţia însărcinată: "Gest disperat"

Accident învăluit în mister! Medicul Cornel Petreanu, unul dintre chirurgii de la Institutul "Marius Nasta", cercetat pentru luare de mită, a murit după ce a intrat cu mașina într-un pod feroviar, la ieşirea din Otopeni spre Ploieşti. Traficul pe Drumul Naţional 1 era lejer, şoseaua era uscată şi nici alţi şoferi nu au fost implicaţi în coliziune, aşa că poliţiştii iau în calcul şi sinuciderea. Din septembrie, medicul era anchetat de procurorii anticorupţie pentru că ar fi primit zeci de mii de euro de la pacienţi. 

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 08.10.2023, 19:24

Vezi și

Accidentul a avut loc fix la ieşirea din oraşul Otopeni. Medicul Cornel Petreanu circula cu viteză mare spre direcţia Ploieşti. În mod inexplicabil, s-a îndreptat spre piciorul podului feroviar de peste Drumul Naţional 1 fără să încerce să redreseze maşina sau să frâneze.  

Medicul Cornel Petreanu, accident învăluit de mister. Şi-a lăsat soţia la biserică şi a pornit în cursa fatală

"Accidentul a avut loc în jurul orei 9:40, iar impactul a fost frontal. După cum se poate vedea, fix pe centrul maşinii", arată Claudiu Crăciunică, reporter Observator. "A venit dinspre Bucureşti, a luat bordura şi apoi capul de pod. Nicio frână, nimic, direct bubuitură şi a rămas acul la 120. Când a venit ambulanţa, l-a scos din maşină mort, nu mai avea ce face", povesteşte un martor. 

Chirurgul ar fi fost de dimineaţă la biserica din Otopeni, împreună cu soţia, potrivit surselor Observator. La un moment dat, i-a spus acesteia că lipseşte 15 minute. Accidentul le ridică multe semne de întrebare poliţiştilor, care iau în calcul şi varianta unei sinucideri. Familia medicului de 48 de ani şi colegii nu înţeleg ce s-a întâmplat.

Pe acelaşi subiect

Familia şi apropiaţii medicului, în stare de şoc. "Soţia lui este însărcinată"

"Am fost chemat pentru că a avut loc un accident şi atât. Îmi pare rău şi mie. Un om bun, Dumnezeu a luat un om bun", spune cumnatul lui Cornel Petreanu.

"Eu cred că a fost un gest disperat, aşa mă gândesc, că era o persoană extrem de echilibrată, iar faptul că dimineaţă intră nu pare deloc... mda. Toată lumea, colegi de-ai lui, cu toţii am rămas efectiv şocaţi de o asfel de veste", a mărturisit Irina Strâmbu, medic Spitalul "Marius Nasta".

"Pe mine mă miră lucrul acesta. Deci, soţia lui este însărcinată. Să fi făcut o depresie atât de severă încât să nu mai pună în balanţă bune cu rele... Nu ştiu ce să zic", spune Gilda Popescu, medic Spitalul "Marius Nasta".

Cornel Petreanu era anchetat de DNA

Cornel Petreanu era unul dintre cei mai cunoscuţi medici în chirurgia toracică din România şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Pe 20 septembrie, a fost ridicat de procurorii DNA în urma unor acuzaţii extrem de grave"Ai luat mită? Nu te-ai gândit ce se poate întâmpla?", l-au întrebat reporterii.

"De aici ar fi început problemele chirurgului Cornel Petreanu în urmă cu mai puțin de o lună. Este anchetat, alaturi de alți medici de la Institutul Marius Nasta, într-un amplu dosar de luare de mită. Ar fi cerut bani pacienţilor pentru controalele pre şi post operatorii, dar şi pentru intervenţiile chirurgicale", transmitea Cosmina Balint, reporter Observator.

Denunţul a fost făcut chiar de managerul spitalului, Beatrice Mahler. "Din punctul meu de vedere, este nedemn pentru o astfel de persoană să se mai uite în ochii unui pacient. Salariul de la spital era în jur de 15.000 de lei", declara atunci Beatrice Mahler, manager Spitalul "Marius Nasta".

Medicul le-ar fi cerut pacienţilor mii de lei şi sticle de alcool

Anchetatorii susţin că reputatul medic primea uneori de la pacienţi chiar şi 2.000 de lei dar şi sticle de alcool, care mai apoi ar fi fost vândute la pahar în satul natal. "În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit în apartamentul medicului din Sectorul 1 suma de 50.000 de euro. Potrivit anchetei, bani care nu au putut fi justificaţi", spune Cosmina Balint, reporter Observator.

Medicul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore. Apoi a primit măsura controlului judiciar. Trebuia să treacă de două ori pe săptămână pe la poliţia din Otopeni ca să dea cu subsemnatul. În dosar mai este anchetat un alt cunoscut chirurg, Cristian Paleru. Pentru că procurorii au găsit diferenţe mari între venituri şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani, celor doi doctori li s-a pus sechestru pe mai multe imobile şi li s-au blocat în conturi zeci de mii de euro şi dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Moartea bizară a medicului Cornel Petreanu, cercetat pentru mită. A intrat cu viteză într-un cap de pod, după ce a fugit brusc de lângă soţia însărcinată: "Gest disperat"