Antena Meniu Search
x

Medicul Cornel Petreanu, cercetat pentru şpagă, a murit în accident pe DN 1

Medicul Cornel Petreanu, de la Instititul Marius Nasta, acuzat ca opera pacienţii doar dacă primea şpagă, a murit duminică într-un accident pe DN 1.

de Redactia Observator

la 08.10.2023, 12:02

La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 9:40, polițiștii orașului Otopeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Medicul Cornel Petreanu, mort într-un accident pe DN1

La fata locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Otopeni și ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, iar din primele verificări au constatat faptul că, un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată de pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical care a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care urmează să se deplaseze la fața locului, în vederea activităților din competență.

Pe acelaşi subiect

Polițiștii Serviciului Rutier efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitatea situației de față de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Cornel Petreanu, acuzat că a luat şpagă pentru operaţii

Cornel Petreanu este unul dintre cei doi medici de la Institutul Marius Nasta, acuzaţi că au luat mită de la pacienţi zeci de mii de euro şi chiar hainele de pe ei. Cei doi medici aveau propria caracatiţă, formată din rezidenţi şi anestezişti. Uneori au condiţionat actul medical, spun procurorii anticorupţie. În unele cazuri, când bieţii oameni nu aveau bani, li se cereau sticle cu băutură scumpă sau cupoanele de pensie.

Procurorii au intrat pe fir anul trecut, când un pacient a făcut un denunţ. În plus, anchetatorii au descoperit neconcordanţe mult prea mari între averi şi salarii, spun procurorii anticorupţie, care au pus microfoane în secţia de chirugie toracică.

Cornel Petreanu, şcolit la Strasbourg, unde a şi locuit o bună perioadă, n-ar fi avut un tarif fix. Se mulţumea cu oricât îi dădea pacientul, uneori chiar şi 2.000 de lei. Sticlele primite de la pacienţi ar fi fost valorificate în satul natal, unde erau vândute cu paharul la bar, spun surse din anchetă. La percheziţii, în casa sa, procurorii au găsit 50.000 de euro. Imediat, a fost adus şi la Marius Nasta pentru a-i scotoci biroul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Medicul Cornel Petreanu, cercetat pentru şpagă, a murit în accident pe DN 1