Antena Meniu Search
x

Moaştele Sfintei Filofteia au fost plimbate pe străzile din Piteşti

Moaştele Sfintei Filofteia au fost scoase pe străzile oraşelor din Argeş, într-o procesiune fără credincioşi, în speranţa că rugăciunea va ajuta în lupta cu pandemia.

de Redactia Observator

la 22.04.2020, 17:56

Vezi și
  • Moaştele vor fi plimbate prin toate oraşele din judeţ.
  • Traseul este secret, ca oamenii să nu iasă din case.

Una dintre opriri a fost la Spitalul de Urgenţă Piteşti, acolo unde zeci de cadre medicale de la mai multe secţii au fost confirmate cu virusul SARS-Cov-2. Înainte de a porni în procesiune, reprezentanţii bisericii au făcut apel la oameni să nu iasă din casă. 

Racla cu sfintele moaşte, aşezată pe o platformă împodobită cu flori, a poposit pentru câteva momente în faţa necropolei regale de la Curtea de Argeş. Acolo preoţii s-au rugat pentru sănătatea oamenilor, în vreme de pandemie.

Şi-a continuat apoi drumul prin oraş, iar prima oprire a fost la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. A fost aşteptată de zeci de cadre medicale care s-au rugat pentru sănătate. Nu au avut, însă, voie să atingă racla.

Următoarea oprire a fost Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, acolo unde zeci de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. Cu măşti şi echipamente de protecţie, medicii şi asistentele au ieşit în curtea spitalului pentru a fi binecuvântaţi de preoţi tot de la distanţă.

Preoţii au anunţat că moaştele vor fi plimbate prin toate oraşele din judeţ. Însă traseul este secret tocmai pentru ca oamenii să nu iasă din case. Jandarmii vor însoţi racla pe tot traseul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Moaştele Sfintei Filofteia au fost plimbate pe străzile din Piteşti