Antena Meniu Search
x

Moldova, măturată de ploi și vijelii. S-au tras 11 rachete anti-grindină

România a fost şi ieri pe harta extremelor meteo. În timp ce în Moldova au fost peste 20 de alerte de vreme rea, iar ploile au inundat sate, la malul mării a fost vreme de plajă. Atenţie, cu 27 de grade în termometre.

de Redactia Observator

la 19.05.2019, 11:08

Vezi și

România a fost şi ieri pe harta extremelor meteo. În timp ce în Moldova au fost peste 20 de alerte de vreme rea, iar ploile au inundat sate, la malul mării a fost vreme de plajă. Atenţie, cu 27 de grade în termometre.

16 judeţe din Moldova şi sud-estul ţării au fost însă până în această dimineaţă sub cod galben de vreme rea. Nori ameninţători, ca de tornadă, au fost fotografiaţi deja în câteva zone din ţară.

A căzut grindină de cod portocaliu în Bacău, apoi a plouat torenţial, iar şuvoialele de pe dealuri au inundat câteva sate. Se întâmplă în fiecare an ca apele să izoleze localităţile Răcăciuni şi Gheorghe Doja de restul judeţului.

Şi în acest an drumul european care leagă Capitala de Moldova e acoperit de mâl în dreptul mai multor sate, iar în curţile oamenilor e dezastru.

Pe acelaşi subiect

În şapte ore, meteorologii au emis peste 20 de alerte de cod portocaliu şi galben, pentru Moldova. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, în Suceava, se vede cum norii se adună într-un timp foarte scurt deasupra oraşului. Parcarea gării a fost inundată în câteva minute.

Oamenii au fotografiat formaţiunile noroase care, din cauza vântului de peste 80 de kilometri pe oră, seamănă cu un fuior. Lângă localitatea Corlăţeni, din Botoşani, norii s-au apropiat de pământ ca la o tornadă.

S-au tras rachete anti-grindină în Iași și Vaslui

În Botoşani, mesajele Ro-alert pentru fenomene periculoase au ajuns, însă, după furtună. Până la prânz, şase judeţe din Moldova şi patru din sud-estul ţării au fost sub cod portocaliu de vreme rea. În Iaşi şi Vaslui au fost lansate 11 rachete anti-grindină, până ce frontul atmosferic care a dus fenomene extreme a trecut graniţa României, spre Republica Moldova.

România rămâne sub alertă. Sunt schimbări bruşte într-un timp foarte scurt şi tablouri diferite de la o zonă la alta. În timp ce Moldova a fost lovită de ploi şi de grindină, la malul mării turiştii s-au bucurat în prima parte a zilei de soare şi de 27 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Moldova, măturată de ploi și vijelii. S-au tras 11 rachete anti-grindină