Antena Meniu Search
x

Video Momentul exploziei de la Călimănești a fost filmat. O cameră de supraveghere a surprins deflagrația care a ucis patru muncitori și a rănit alți cinci

Explozie Călimănești. Patru muncitori au murit pe loc, iar alți cinci au fost răniți, în urma unei deflagrații produse, noaptea trecută, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, la o magistrală de gaze aflată pe un șantier de pe autostrada A7. Momentul exploziei a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.09.2023, 11:16

Vezi și

O nouă tragedie ce aminteşte de nenorocirea care s-a petrecut luna trecută la Crevedia a avut loc în această noapte în judeţul Vrancea. Patru muncitori au murit, iar alţi cinci au fost răniţi, după ce o magistrală de gaz din Călimăneşti a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost urmat de o explozie, iar din primele informații se pare că muncitorii care operau un utilaj au atins conducta.

Cei patru muncitori care și-au pierdut viața erau angajaţi ai unei firme care lucrează la construcţia autostrăzii A7. Planul roşu de intervenţie a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01.30. La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de transport persoane şi victime multiple a ISU Vrancea şi cinci ambulanţe ale SAJ Vrancea. Incendiul a fost lichidat după circa trei ore.

Alimentarea cu gaze naturale nu a fost întreruptă la Focşani, Adjud şi Odobeşti. 

Cauza exploziei de pe Autostrada A7: Scânteie mecanică, urmare a lucrărilor de pe șantier

Pe acelaşi subiect

ISU Vrancea a transmis, joi dimineața, concluziile finale după verificările făcute la locul expoloziei urmate de incendiu, pe Autostrada A7.

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, potrfivit ISU Vrancea.

Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

CNAIR, după explozia din Călimănești: Se dovedește că meseria este grea și presupune riscuri

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a transmis condolenațe familiilor constructorilor decedați și însănătoșire celor răniți în explozia care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi pe Autostrada A7.

„Transmit condoleanțe familiilor constructorilor care și-au pierdut viața în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Focșani-Bacău. Totodată, doresc însănătoșire grabnică celor care au fost răniți în acest accident. Încă o dată se dovedește că meseria de constructor este grea și presupune riscuri”, a transmis, joi dimineața, Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Inspectorii ITM fac cercetări, în urma tragediei

Inspectorul şef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu, a declarat, joi, într-o emisiune TV, că inspectorii fac verificări pentru a stabili dacă s-au respectat sau nu normele de securitate şi sănătate în muncă.

”Există o comisie mixtă, dat fiind faptul că este un accident colectiv, vor veni inspectori din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a spus Botezatu, care a precizat că cercetarea este una amplă.

Şefa ITM Vrancea a menţionat că nu are cunoştinţă de alte sesizări privind acest şantier.

Dosar penal după explozia de pe autostrada A7, în Călimănești

În urma exploziei urmate de incendiu de pe autostrada A7, din județul Vrancea, polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere și neluarea măsurilor de securitate în muncă. "Polițiști rutieri și de ordine publică au acționat pe Drumul Național 2 E 85 și arterele secundare, între Călimănești și Mărășești, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui perimetru de siguranță. (...) La locul producerii, din cursul nopții, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofițeri specialiști - Serviciul Investigații Criminale și criminaliști care efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă", a transmis, joi, Poliția Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Momentul exploziei de la Călimănești a fost filmat. O cameră de supraveghere a surprins deflagrația care a ucis patru muncitori și a rănit alți cinci