Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care câinele Amstaff se repede la băiatul de 12 ani, în Gorj. Proprietarul era în apropiere

Un băiat de 12 ani din Gorj a trecut prin spaima vieţii. Copilul a fost muşcat pe stradă de un Amstaff, lăsat liber de proprietar. O cameră de supraveghere ne arată atacul, dar dezvăluie încă ceva la fel de grav: cât de nepăsător era proprietarul care era la mică distanţă. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 30.05.2023, 09:24

Vezi și

Atacul a avut loc în miezul zilei în comuna gorjeană Turburea. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se vede cum băiatul de 12 ani observă câinele şi, speriat, se opreşte lângă o poartă. Patrupedul din rasa Amstaff care mergea pe lângă stăpân fără botniţă sau lesă, se repede la copil.

Copilul, muşcat pe stradă de un Amstaff. Reacţia stăpânului câinelui

"Băiatul locuieşte la câteva case distanţă. Venea spre magazin în momentul în care câinele se plimba liber pe drum l-a atacat. Totul s-a întâmplat din senin şi la doi paşi de proprietarul animalului", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

Acesta nu avut vreo reacţie. Pare să-şi continue drumul ca şi când nu s-a întâmplat nimic. "Proprietarul câinelui tratează totul cu lejeritate. Practic, dacă eram proprietarul acestui câine, mă duceam repede, trăgeam de el. Nu au ce căuta cu astfel de câini în bătătură", spune Luis Popa, Direcţia de Protecţie a Animalelor Gorj. Întrebat dacă putea fi un deznodământ tragic în cazul de faţă, acesta răspunde: "100%".

Pe acelaşi subiect

Băiatul a fost dus la imediat la Centrul de Permanenţă din localitate pentru îngrijiri medicale. "Asistentele şi medicul de gardă i-au administrat prima doză din vaccinul antirabic", a declarat Mihaela Ţicleanu, Spitalul Judeţean Târgu Jiu.

Martorii spun că animalul a mai fost lăsat liber în localitate

Oamenii din localitate spun că nu este prima dată când patrupedul este lăsat liber în localitate. Mulţi se tem să mai iasă pe strădă din cauza animalului. "A venit câinele în viteză şi a sărit pe copil. Şi copilul s-a apărat cu mâna. E un câine periculos. A venit de foarte multe ori (n.r. fără lesă şi botniţă). Zicea: câinele lui nu-i periculos", povesteşte o martoră.

"Este viaţa unui copil, că-i sărise la gât. Din ceea ce îmi spune copilul, îi sărise la gât, l-a muşcat de mână. Oamenii sunt revoltaţi", declară Ion Bîrcă, primar Turburea. Prietenii proprietarului îi iau însă apărarea. "Are ham la ea, are botniţă, probabil cine ştie cum a venit fără botniţă. (n.r. Câinele a sărit) să se joace, probabil, şi copilul s-a speriat şi a început să ţipe", crede unul dintre aceştia, filmat cu camera ascunsă. "Nu, dezlegat nu-l ţine. Numai după el", spune un localnic.

Amenda primită de proprietarul câinelui

Proprietarul câinelui a fost amendat cu 1.500 de lei şi are dosar penal. Poliţiştii încă nu i-au luat câinele din curte deşi nu-l declarase, aşa cum prevede legea.

Între 1.500 şi 3.000 de lei este amenda pentru cei care deţin câini din categoria celor periculoşi sau agresivi şi îi plimbă în spaţiile publice fără lesă, zgardă şi botniţă. Anul trecut au fost date aproape 3.000 de astfel de sancțiuni, iar în primele patru luni din 2023 au fost amendate peste 1.600 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Momentul în care câinele Amstaff se repede la băiatul de 12 ani, în Gorj. Proprietarul era în apropiere