Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care elevul din Capitală a scos spray-ul paralizant şi a băgat 16 liceeni în spital: "L-au pus jos, l-au luat la pumni, la picioare". Agresorul, apărat de tată

A fost panică în această dimineaţă într-o şcoală din Capitală. Zeci de copii de la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" au ajuns la spital după ce un elev de 15 ani a dat cu spray lacrimogen în clădire. Tatăl acestuia susţine că doar s-a apărat de mai mulţi colegi care au vrut să îl bată. 16 adolescenţi au fost internaţi pentru supraveghere şi tratament. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru lovire. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 13.02.2024, 19:25

Vezi și

Mamă: Nu ştiu nimic, ştiu că mi-l ia salvarea. Am copilul cu SMURD-ul. 

Tată: Din toamnă de trei ori a luat-o salvarea, i-a rupt coastele, acum iar, mereu o ia salvarea. 

17 ambulanţe au ajuns în jurul orei 11 la Colegiul Dimitrie Leonida din sectorul 2 al Capitalei. Mai multe apeluri la 112 anunţau că sunt zeci de copii care se simt rău. Un băiat din clasa a IX-a a folosit un tub întreg de spray lacrimogen pe holul de la intrare.  

"O adevărată desfăşurare de forţe pe Bulevardul Basarabia, zeci de medici şi autospeciale au sosit ca să-i ajute pe elevii de la Colegiul Dimitrie Leonida. Mai mulţi elevi au fost evaluaţi medical şi transportaţi la spital", transmite Mădălina Iacob, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi părinţi au ajuns cât de repede au putut la porţile liceului pentru a afla ce s-a întâmplat. 

Mamă: Cum laşi tu cu spray paralizant, mâine poimâine auzim de cuţite, nu există aşa ceva, ce fel de pază au? Mâine, poimâine se omoară şi nu ştii de unde să-i iei. 

Tată: Eu dau semnătură, nu merge la niciun spital. Tre să vină mie să-mi spună cineva ce s-a întâmplat, nu să fiu ţinut la poartă.  

Elevul fost dus la audieri imediat după incident

La Colegiu au venit şi părinţii adolescentului care a pulverizat substanţele iritante. Susţin că băiatul lor doar s-a apărat. 

Tatăl: Au venit în jurul lui vreo 20 de persoane, toţi de acolo din şcoală şi au început să se ia de el, să-l împingă, să-l scuipe, să-i dea cu palma. L-au pus jos, l-au luat la pumni, la picioare... Copilul s-a ridicat de jos, avea la el un spray paralizant dat de mine pentru că noi stăm într-un cartier unde sunt câini.

33 de elevi au fost evaluați de medici şi 25 au ajuns la spitalele Grigore Alexandrescu şi Marie Curie. Copiii s-au plâns că îi ustură gâtul şi ochii şi că nu pot respira normal. 

Denis tănescu, şef UPU Marie Curie: Au prezentat tulburări respiratorii de tip tuse și senzație de lipsă de aer. au fost investigați de colegi, s-au recoltat analize. 

Reporter: Ce simte un părinte în acele momente?

Părinte: Panică la început, până ce află ce este și mulțumim că a fost doar atât

16 liceeni au rămas internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu

Daniel Vasile, ISU: S-a folosit acest gaz într-o cantitate destul de semnificativă  şi simptomele au apărut într-un timp foarte scurt.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru "tulburarea ordinii și liniștii publice", "portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase" și "lovire sau alte violențe". Statutul elevului permite cel mult o mustrare sau o mutare în altă clasă. 

Elena Ştefan, inspector ISMB: Nu avem legislaţie în vigoare care să ne permită să-i percheziţionăm şi doar dacă avem o suspiciune rezonabilă putem anunţa organele abilitate care au dreptul de a-i percheziţiona.

Şi prefectul Capitalei a cerut o anchetă administrativă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Momentul în care elevul din Capitală a scos spray-ul paralizant şi a băgat 16 liceeni în spital: "L-au pus jos, l-au luat la pumni, la picioare". Agresorul, apărat de tată