Antena Meniu Search
x

Incident la Colegiul Dimitrie Leonida din Capitală. 25 elevi, la spital după ce un coleg a folosit spray lacrimogen în liceu

Incident grav la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. 25 de elevi au fost transportați la spital, cu simptome respiratorii, după ce un elev de 15 ani a pulverizat pe holul spray iritant, posibil paralizant. Alți opt copii au fost evaluați medical la liceu.

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 12:56

”În incinta clădirii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai mulţi elevi care acuză stare de rău”, a transmis, marţi, ISU Bucureşti-Ilfov. Sursa citată a precizat că au fost evaluaţi 15 elevi şi s-a luat decizia ca 5 dintre aceştia să fie transportaţi la spital.

”Alti elevi sunt in autospeciala pentru victime multiple si urmeaza a fi transportati la spital. Actiunea de evaluare medicala este in desfasurate, mai sunt si alti elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportati la spital”, a mai transmis sursa citată.Mai multe autospeciale şi echipaje au fost direcţinate la faţa locului.

Ce spune Poliţia

Atăzi, 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.

Pe acelaşi subiect

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.

De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă. La acest moment intervenția se află în dinamică.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Incident la Colegiul Dimitrie Leonida din Capitală. 25 elevi, la spital după ce un coleg a folosit spray lacrimogen în liceu