Antena Meniu Search
x
LIVE

Momentul în care maşina de poliţie loveşte mortal o fetiţă pe o trecere de pietoni din Bucureştii Noi - VIDEO

O maşină de poliţie a lovit două fete care traversau strada pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, una dintre ele fiind declarată moartă în urma manevrelor de resuscitare. Maşina s-ar fi aflat în misiune, deşi martorii susţin contrariul. Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional.

De Redactia Observator la 13.01.2022, 16:40
Vezi și

Două fetiţe, cu vârste de 11 şi 13 ani, au fost lovite pe o trecere de pietoni pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei, iar una dintre ele a murit. O maşină de poliţie, care ar fi fost în misiune, a dat peste ele, însă martorii de la faţa locului spun că maşina nu avea aprinse semnalele acustice.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, obţinute de reporterul Observator Bogdan Dinu, se vede cum o maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei şi care s-ar fi întors de la şcoală. 

Conform primelor informaţii venite din partea autorităţilor, autospeciala, condusă de un poliţist angajat din 2017, rula cu semnalele luminoase în funcțiune. Pentru o fată de 13 ani au fost aplicate manevre de resuscitare, însă victima nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul. Cea de-a doua victimă, o fată de aproximativ 11 ani, a suferit numeroase traumatisme, dar este în viaţă, fiind tranportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Martorii acuză că poliţia vrea să muşamalizeze accidentul

Pe acelaşi subiect

Un tată îndurerat, îmbrăcat cu o geacă reflectorizantă îşi pune mâinile în cap şi plânge de durere pe o bancă lângă locul accidentului. În jurul lui sunt mulţi martori. Aceştia îşi strigă revolta legată de faptul că maşina de poliţie are acum aprinse semnalele luminoase. Oamenii de la faţa locului susţin că maşina de poliţie gonea pe Bulevardul Laminorului fără să aibă în funcţiune sistemele de avertizare şi că acestea au fost aprinse abia după ce a avut loc accidentul.

"Aprindeţi-le, hai, muşamalizaţi-le! Le-au aprins acuma, după accident", strigă o femeie de pe partea cealaltă a drumului.

"Eram aici când l-au luat pe şoferul din maşină şi l-au ascuns după un cazan din staţia de RATB, au aşteptat să vină maşina şi l-au schimbat de haine. Ceea ce nu mi se pare normal. Până la urmă trebuia testat, ca orice cetăţean care face un accident", spune altă femeie. Tot ea menţionează ulterior că poliţistul a întors fetiţa care a decedat pe o parte, ca aceasta să nu se înece cu sânge.

"Gândiţi-vă ce viteză a putut să aibe. Nu a existat nicio misiune. Asta nu pot să spună. Că e un Dumnezeu sus. Nu, girofarurile nu au mers decât luminos, nu sonor. Să nu susţină că au fost în misiune, că au fost destui martori", mai spune femeia.

Reacţia poliţiei la acuzele oamenilor

”Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.  

Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.  

Întrebată dacă maşina de poliţie avea semnalele acustico-luminoase şi dacă era în misiune la momentul producerii evenimentului rutier, Diana Sarca a răspuns: “Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”. 

Ea a precizat că doar şoferul se afla în maşina de poliţie. Acesta urmează să fie audiat, la fel şi martorii accidentului.  

În cadrul anchetei se va stabili tipul misiunii pe care o derula poliţistul, dar şi viteza cu care rula la momentul producerii accidentului.  

Diana Sarca a explicat că vor fi luate în considerare şi eventuale filmări ale accidentului.  

Mai multe detalii despre acest subiect la Observator 19.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Momentul în care maşina de poliţie loveşte mortal o fetiţă pe o trecere de pietoni din Bucureştii Noi - VIDEO