Antena Meniu Search
x

Video "Nu a existat nicio misiune", "Le-au aprins acum, după accident". Martorii acuză poliţia după ce o fetiţă a murit lovită de maşina lor

Două fetiţe, cu vârste de 11 şi 13 ani, au fost lovite pe o trecere de pietoni pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei, iar una dintre ele a murit. O maşină de poliţie, care ar fi fost în misiune, a dat peste ele, însă martorii de la faţa locului spun că maşina nu avea aprinse semnalele acustice.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 13.01.2022, 16:00

Vezi și

O maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei şi care s-ar fi întors de la şcoală. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, este transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu. 

Un tată îndurerat, îmbrăcat cu o geacă reflectorizantă îşi pune mâinile în cap şi plânge de durere pe o bancă lângă locul accidentului. În jurul lui sunt mulţi martori. Aceştia îşi strigă revolta legată de faptul că maşina de poliţie are acum aprinse semnalele luminoase. Oamenii de la faţa locului susţin că maşina de poliţie gonea pe Bulevardul Laminorului fără să aibă în funcţiune sistemele de avertizare şi că acestea au fost aprinse abia după ce a avut loc accidentul.

"Aprindeţi-le, hai, muşamalizaţi-le! Le-au aprins acuma, după accident", strigă o femeie de pe partea cealaltă a drumului.

Martorii acuză că poliţia vrea să muşamalizeze accidentul

Pe acelaşi subiect

"Eram aici când l-au luat pe şoferul din maşină şi l-au ascuns după un cazan din staţia de RATB, au aşteptat să vină maşina şi l-au schimbat de haine. Ceea ce nu mi se pare normal. Până la urmă trebuia testat, ca orice cetăţean care face un accident", spune altă femeie. Tot ea menţionează ulterior că poliţistul a întors fetiţa care a decedat pe o parte, ca aceasta să nu se înece cu sânge.

"Gândiţi-vă ce viteză a putut să aibe. Nu a existat nicio misiune. Asta nu pot să spună. Că e un Dumnezeu sus. Nu, girofarurile nu au mers decât luminos, nu sonor. Să nu susţină că au fost în misiune, că au fost destui martori", mai spune femeia.

Reacţia poliţiei la acuzele oamenilor

”Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.  

Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.  

Întrebată dacă maşina de poliţie avea semnalele acustico-luminoase şi dacă era în misiune la momentul producerii evenimentului rutier, Diana Sarca a răspuns: “Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”. 

Ea a precizat că doar şoferul se afla în maşina de poliţie. Acesta urmează să fie audiat, la fel şi martorii accidentului.  

În cadrul anchetei se va stabili tipul misiunii pe care o derula poliţistul, dar şi viteza cu care rula la momentul producerii accidentului.  

Diana Sarca a explicat că vor fi luate în considerare şi eventuale filmări ale accidentului.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "Nu a existat nicio misiune", "Le-au aprins acum, după accident". Martorii acuză poliţia după ce o fetiţă a murit lovită de maşina lor