Meniu LIVE
Search
x

Video Cine moștenește averea lui Dan Petrescu: lasă în urmă 3 miliarde de euro și mama de 100 de ani e singura rudă

Moartea unuia dintre cei mai discreţi şi influenţi miliardari români lasă în urmă o anchetă complicată şi o întrebare care cu greu îşi va găsi răspuns. Cine va moșteni imperiul de afaceri al miliardarului?

De Redactia Observator la 05.10.2021, 14:36
Vezi și

Cel despre care se spune că era cel mai bogat om de afaceri român şi-a pierdut viaţa alături de toată familia sa şi de prietenii cei mai apropiaţi, iar in urma sa a rămas doar mama de aproape o sută de ani! Mâna dreaptă a omului de afaceri a condus totul din umbră şi poate accesa toate depozitele bancare, dar dispariţia acestuia poate deschide o luptă cinică pentru avere.

Cine era Dan Petrescu şi ce afaceri controla

Dan Petrescu a plecat în Germania înainte de 1989. S-a întors după Revoluţie şi s-a asociat cu Ion Ţiriac. De altfel, fostul tenismen a recunoscut că omul de afaceri l-a depăşit la capitolul avere. "Era cel mai bogat român care nu apărea în topurile făcute în România pentru că opera indirect prin companii de tip off-shore din diverse jurisdicţii, fie era foarte discret şi nu şi le asumase", a declarat Ionuţ Bonoiu, redactor şef Forbes România.

În clipa de faţă, nu se ştie cine ar putea intra în posesia averii fabuloase care - după spusele lui Ion Ţiriac - ar fi de aproximativ 3 miliarde de euro. Singura rudă directă aflată încă în viaţă este mama lui Dan Petrescu. Numai că aceasta are 98 de ani şi este hipoacuzică. În consecinţă, cea mai probabilă moştenitoare ar fi mâna dreaptă a omului de afaceri. În plus, Anca Surugiu este singura care are acces la conturile off-shore ale miliardarului. "Ei au de fiecare dată unul, doi, trei oameni care sunt de încredere, sunt oamenii lor şi care semnează, sunt cei care apar în faţă de fiecare dată", mai spune Ionuţ Bonoiu.

Petrescu controla suprafeţe mari de teren în Bucureşti şi în ţară. Deţinea zeci de terenuri pe care s-au construit parcuri comerciale. Iar unele dintre cele mai scumpe apartamente din nordul Capitalei au fost construite de el. Însă, în ciuda averii deţinute, Dan Petrescu a ales o viaţă cumpătată. Nu conducea limuzine de ultimă generaţie, nu arunca sume uriaşe pe haine, iar când pleca spre reşedinţa sa de pe Coasta de Azur alegea companii low-cost.

"Era un om foarte atent şi cumpătat, nu făcea cheltuieli extravagante. Cei care, în general, erau prezenţi la restaurantele din zona de nord al oraşului aveau ocazia să-l vadă, nu era ascuns. Era prezent acolo, avea întâlniri atunci când era în ţară", a mai precizat Ionuţ Bonoiu, redactor şef Forbes România. Singura extravaganţă a miliardarului român a provocat sfârşitul familiei sale şi a prietenilor apropiaţi. Avionul deţinut şi pilotat de Dan Petrescu s-a prăbuşit la 3 minute de la decolare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cine moștenește averea lui Dan Petrescu: lasă în urmă 3 miliarde de euro și mama de 100 de ani e singura rudă