Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a prăbușit avionul în care se aflau 7 cetățeni români, în Milano. Coincidența stranie cu cea mai mare tragedie aviatică din istoria Italiei

16 secunde. Atât a durat dezastrul aviatic din Italia în care au murit 8 oameni, 7 cetățeni români, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. În avionul pilotat de miliardarul Dan Petrescu, considerat chiar cel mai bogat român, se afla şi una din fiicele fostului comentator de Formula 1, Miki Alexandrescu, împreună cu fiul de nici doi ani, soţul şi mama ei. Anchetatorii spun ca aeronava era o bijuterie, una dintre cel mai scumpe și mai sigure. 

De Redactia Observator la 04.10.2021, 20:40
Vezi și

Milano, în direct. Un avion, a căzut un avion! 

Sunt imaginile unei tragedii care a îndoliat 4 familii. În doar o clipă, opt oameni au pierit fulgerător: miliardarul Dan Petrescu, soţia acestuia, Regina Petrescu Balzat, fiul lui Dan Ştefan Petrescu, şi alţi cinci prieteni. Ei sunt: Claire Alexandresco, fiica celebrului comentatot de Formula 1, Miki Alexandrescu, soţul acesteia, Filippo Nascimbene, fiul lor, Raphael, de numai un an şi opt luni, mama lui Claire Alexandresco, Miruna Lozinschi, şi Julien Brossard, un prieten canandian al fiului lui Dan Petrescu. Cei opt plecaseră să petreacă împreună un sejur în insula Sardinia, dar drumul lor s a oprit brusc şi inexplicabil.  

Stau mărturie imaginile dramatice, greu de privit chiar şi după 24 de ore de la tragedie. Potrivit martorilor, avionul a luat foc în aer şi a explodat în momentul în care s-a prăbuşit peste construcţia din beton. 

L-am văzut venind de acolo, era în picaj, l-am văzut în momentul impactului.  

Oamenii alergau, oamenii ţipau. Am crezut că e un atentat. Apoi am ieşit afară şi am aflat că un avion se prăbuşise chiar aici în parcarea din faţă

Pe acelaşi subiect

Doar o întâmplare a făcut ca numărul victimelor să nu fie mai mare. Clădirea peste care s-a prăbuşit este în renovare, dar pentru că era duminică, muncitorii nu erau pe şantier. Este însă o zonă circulată, în apropiere de o staţie de metrou. Un tânăr italian  povesteşte că a scăpat ca prin minune. Era pe motocicletă şi a trecut chiar prin acel loc cu câteva secunde înainte ca avionul cadă. Practic, aeronava i-a trecut pe deasupra capului. 

Eram pe motocicletă, Veneam de acolo, de pe acea stradă şi viram spre sensul giratoriu, am auzit o bubuitură şi am văzut ce aţi văzut şi în imagini. Am văzut o bucată dintr-un corp. 

Cum s-a prăbușit avionul în care era omul de afaceri Dan Petrescu

Avionul pilotat de miliardarul român a decolat de pe aeroportul Linate, din Milano, ieri, la ora locală 13:04, cu destinaţia Oblia, Sardinia. În aproximativ 3 minute urcă până la o altitudine de 1600 de metri, moment în care îşi schimbă brusc direcţia. Aeronva pierde din altitudine şi dispare de pe radare. În 16 secunde de la acest moment se izbeşte violent de o clădire de birouri din Milano, situată la intrersecţia dintre via Giuseppe Impastato cu străzile Marignano şi 8 Ottobre în apropiere de staţia de metrou San Donato Milanese.  

Giuseppe Schetino, anchetator: Am recuperat în această dimineaţă conversaţiile şi se pare că avionul a fost contactat de turnul de control din cauza unei schimbări de traseu, probabil din cauza vremii, dar nu pentru a cere o aterizare de urgenţă. Tot ce am auzit a fost solicitarea de schimbare a rutei, nimic altceva, nicio altă solicitare. 

Locul accidentului aviatic e împânzit de anchetatori

Cornelia Crâşmaru, corespondent Observator: Sunt zeci de anchetatorii încă la faţa locului. Au stat aici toată noaptea pentru a aduna probe, care să-i ajute să înţelagă ce s-a întâmplat cu avionul în care au murit miliardarul român, familia sa şi alţi cinci oameni. Ancheta merge greu, resturile aeronavei s-au împrăştiat zeci metri în jur, iar trupurile sunt greu de identificat şi se aşteaptă rezultatele testelor ADN.  

Carlo Cardinali, pompier: Am acordat o ateţie deosebită verificării tuturor pasagerilor, care au fost aruncaţi din aeronavă, în urma imapctului, o situaţie foarte dramatică. 

Nimeni nu îşi explică ce s-a întâmplat. Sunt luate în calcul de la condiţiile meteo, defecţiune tehnică, până la o eroare umană.  Însă, miliardarul român făcea acest drum des. În Oblia, Sardinia, o staţiune, unde şi Bill Gates şi-a petrecut vacanţele, locuieşte mama sa, în vârstă de 98 de ani. La ea mergea şi acum. Aveau o sărbătoare în familie şi urmau să rămână câteva zile aici.  

Şi o defecţiune tehnică este cu semnul întrebării

Un expert italian în aviaţie spune că doar o problemă la motor este puţin probabilă, pentru ca avionul a câştigat altitudine în ritm normal. În plus, Avionul cu care călătoreau românii, un Pilatus PC-12, din 2016, este descris de experţi drept cel mai bun astfel de aparat de zbor din lume. Are un singur motor şi este proiectat să aterizeze în orice condiţii meteo şi pe numeroase suprafeţeSUV-ul avioanelor, cum e alintat, costă aproximativ 5 milioane de dolari şi este preferatul miliardarilor. 

Ca o coincidenţă stranie, tragedia în care au murit românii a avut loc pe aceeaşi pe acceaşi stradă, pe care în urmă cu 20 de ani s-a petrecut un alt accident aviatic. Pe 8 octombrie 2001, tot un avion privat a intrat într-o aeronavă de pasageri. 114 oameni au murit atunci.  A fost cea mai gravă tragedie aviatică din istoria Italiei. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a prăbușit avionul în care se aflau 7 cetățeni români, în Milano. Coincidența stranie cu cea mai mare tragedie aviatică din istoria Italiei