Antena Meniu Search
x

Anisie: Au fost școli care au solicitat altceva decât au decis inițial. Noi cazuri Covid la o școală și o grădiniță din București

Monica Anisie a anunțat, duminică, că două unități școlare din București au cerut pe ultima sută de metri schimbarea scenariului pentru începerea anului școlar, urmând ca cei din Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență să se reunească și să decidă revizuirea scenariilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.09.2020, 11:13

Anisie: Au fost școli care au solicitat altceva decât au decis iniția
Anisie: Au fost școli care au solicitat altceva decât au decis iniția - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Monica Anisie a anunțat că au apărut noi cazuri de coronavirus la o școală centrală și la o grădiniță din București.
  • Ministrul a subliniat că scenariile pentru aceste unități de învățământ vor fi revizuite în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

”Au fost școli care au solicitat altceva decât au decis inițial. Am avut o întâlnire și ieri cu domnul inspector școlar general și cu câțiva inspectori de sector. A fost prezent și domnul prefect și doamna director de la DSP. Au făcut o analiză. Au reevaluat fiecare unitate de învățământ în parte și astăzi domnul prefect va realiza Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență și acolo vor fi luate decizii. Eu nu am făcut decât să discut cu colegii mei fiecare situație în parte și să vedem cum putem să ajutăm”, a spus ministrul Anisie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întrebată în câte școli au mai apărut cazuri de COVID-19, Monica Anisie a spus că sunt două unități de învățământ.

„Este vorba despre Școala Centrală și o grădiniță Zâna Florilor. La grădiniță așteptam definitivarea anchetei epidemiologice, am fost anunțați abia aseara”, a spus ministrul Educației.

Monica Anisie a precizat că acei profesori care vor intra în izolare pot participa la cursuri în sistem online, de acasă, așa cum s-a întâmplat și pe perioada stării de urgență. 

Cele trei scenarii pentru începerea școlii în București

Autoritățile române au stabilit că în funcție de această analiză, bazată pe datele furnizate de DSP-urile din țară, se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

Scenariul 1 sau scenariul verde - Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2 sau scenariul galben - Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Scenariul 3 sau scenariul roșu - Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3 bolnavi / 1.000 de locuitori.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Anisie: Au fost școli care au solicitat altceva decât au decis inițial. Noi cazuri Covid la o școală și o grădiniță din București