Antena Meniu Search
x

La 104 ani, Moș Panaite din Botoșani a votat mândru: "Să aducem România înapoi unde o fost. Să o ridicăm, că e căzută de tot"

Mitel Panaite, un botoșănean ajuns la apreciabila vârstă de 104 ani, nici nu concepe să nu meargă la vot, cu ocazia alegerilor prezidențiale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.11.2019, 18:26

La 104 ani, Moș Panaite din Botoșani a votat mândru:
Moș Panaite nu mai poate merge, dar nici gând să lipsească de la vot - Observator

Mitel Panaite, un botoșănean ajuns la apreciabila vârstă de 104 ani, nici nu concepe să nu meargă la vot, cu ocazia alegerilor prezidențiale.

Anii și-au pus amprenta pe Moș Panaite, așa cum i se spune în comuna Tudora, însă dorința de a avea o țară mai bună a rămas aceeași. 

"Putem a aduce România înapoi unde o fost. Să o ridicăm, că e căzută de tot. E o zi importantă", a declarat bătrânul, veteran de război.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu mai poate merge ca în tinerețe, însă, cu ajutorul familiei, Mitel Panaite spune că va ajunge la secția din sat. "Am să merg așa, încet, sunt pregătit. Nu pot mere pe picioare. Îi bine că îs sănătos, dar nu îmi merg picioarele", a mărturisit el.

Are și un sfat pentru care nu sunt hotărâți să meargă la vot. "E spre binele oamenilor, spre binele vieții lor. Rămâne la copiii lor", spune Moș Panaite.

Pe 25 septembrie, botoșăneanul a ajuns la vârsta de de 104 ani. A luptat pentru patrie ca soldat, a căzut prizonier, a fost deportat în Siberia, dar s-a întors acasă după doi ani petrecuți în lagăre.

Când a plecat în armată, la 21 de ani, avea 100 de kilograme. Zece ani mai târziu, s-a întors acasă cu greutatea unui copil de clasa a treia - 38 de kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » La 104 ani, Moș Panaite din Botoșani a votat mândru: "Să aducem România înapoi unde o fost. Să o ridicăm, că e căzută de tot"