Antena Meniu Search
x

Moştenirea lui Radu Beligan, scoasă la licitaţie. Mocheta actorului, estimată la 1200 de euro

Tablouri, mobilier, manuscrise, cărţi rare, trofee şi medalii primite de-a lungul vieţii de actorul Radu Beligan vor fi licitate doar online pe 6 martie.

Moştenirea lui Radu Beligan, scoasă la licitaţie. Mocheta actorului, estimată la 1200 de euro - hepta

Tablouri, mobilier, manuscrise, cărţi rare, trofee şi medalii primite de-a lungul vieţii de actorul Radu Beligan vor fi licitate doar online pe 6 martie, de la ora 19.30, la Artmark în cadrul sesiunii "Viaţă de artist, inclusiv patrimoniul Radu Beligan".

Acestora li se adaugă fotografii reprezentându-l pe Radu Beligan jucând în piesele care l-au consacrat, afişe ale spectacolelor jucate cu casa închisă, precum şi alte obiecte din recuzita personală. 

O comodă olandeză, cu marchetărie florală, prima jumătate a sec. XX, care provine din colecţia actorului Radu Beligan a fost estimată între 800 şi 1.200 de euro. Şi biroul lui Radu Beligan, însoţit de fotoliu tip Dantesca, din lemn masiv, are o estimare stabilită între 500 şi 800 de euro. 

O litografie cu Radu Beligan în timpul reprezentaţiei piesei "O noapte furtunoasă" de I.L.Caragiale, 1943, care provine din colecţia actorului va fi licitată la Artmark de la 100 de euro. 

Licitaţia "Viaţă de artist" propune o incursiune în viaţa de zi cu zi a unor artişti români de seamă, printre care Ion Pacea, Geo Bogza, Ştefan Luchian, Miliţa Petraşcu, Ion Theodorescu-Sion, Dimitrie Paciurea, prin intermediul unei selecţii de fotografii, obiecte personale şi manuscrise care le-au aparţinut. (sursa)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Moştenirea lui Radu Beligan, scoasă la licitaţie. Mocheta actorului, estimată la 1200 de euro