Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care ar fi fost atacat elevul de 17 ani şi tăiat cu baioneta, la liceul Iuliu Maniu: "Au trecut la fapte. S-au alergat pe acolo, s-au tăiat"

Adolescentul de 15 ani care l-a înjunghiat pe un elev de clasa a 10-a ieri, în Capitală, a fost reţinut pentru 24 de ore. Tânărul, însoţit de alţi trei prieteni, au sărit gardul instituţiei de învăţământ în timpul pauzei, iar cu o macetă l-a rănit pe băiat. Acesta a ajuns direct pe masa de operaţie. Deşi sunt mai mulţi paznici la şcoală, niciunul nu era în zonă pentru a preveni atacul. 

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 08:23

Vezi și

Încătuşat şi flancat de poliţişti, agresorul, un adolescent de doar 15 ani, a fost scos din Secţia de Poliţie aproape de miezul nopţii. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să ajungă în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Elev e 15 ani, înjunghiat la şcoală

Scenele ca-n filme au avut loc ieri după prânz, într-una dintre pauze, la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu de la periferia Capitalei. Patru elevi de la o altă şcoală au intrat în liceu cu o ţintă clară. Pe imaginile surprinse de camere de supraveghere se vede cum în curtea plină cu elevi, agresorii il iau la bataie pe baiatul de 17 ani, poza iar unul dintre ei scoate o baionetă cu o lama de 30 de centimetri şi îl loveşte.

"Cei patru au intrat în curtea şcolii pe la intrarea din spate, unde nu există paznic. Au sărit un gard de doi metri şi s-au dus direct la victimă", transmite Ana Grigore, reporter Observator.

Paznic: Nu pot eu să vin să mă iau de un om pe stradă aşa. Ori a fost adus de altcineva, ori... Ceva s-a întâmplat.

Rănit la mână, elevul a ajuns direct în sala de operaţie

Agresorii s-au făcut nevăzuţi imediat după atac. Sunt prinşi la nici o oră. Unul dintre ei era lângă o statie de metrou. Când l-au prins poliţiştii, tânărul avea asupra lui arma atacului. Adolescentul rănit susţine că nu i-ar fi cunoscut pe agresori. Cel mai probabil, spun apropiaţii, conflictul ar fi pornit de la o fată.

Minor: Au început să vorbească şi după aceea au trecut la fapte. S-au alergat pe acolo, s-au tăiat.

Minor: Am auzit să se bată faţă în faţă, parte în parte. Şi a zis că nu ne batem, că nu ne cunoaştem

Reporter: De la ce ar fi pornit conflictul?

Minor: Femei! Numai atât. De la o fată, cel mai sigur.

Minor: Am înţeles că s-au urcat în acelaşi autobuz şi i-au spus numele copilului respectiv şi să ne caute în Colentina, şi după au fugit. L-am văzut pe un băiat că era tatuat.

Minoră: Era foartă multă agitaţie. A intervenit doamna portar şi după a fugit. Ştiu doar că se certaseră, atât.

Deşi sunt trei paznici în liceu, niciunul nu era în zonă în momentul atacului.

Elena Ştefan, ISMB: Conducerea liceului a apelat serviciul unic de urgenţă 112 şi s-a deplasat un echipaj al poliţiei în cel mai scurt timp şi un echipaj Smurd. Şcoala are pază asigurată

Un alt atac sângeros a avut loc anul trecut la o şcoală de elită din Capitală. O profesoară de japonează a fost înjunghiată de un elev de 16 ani, care nu voia sa dea un test. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Motivul pentru care ar fi fost atacat elevul de 17 ani şi tăiat cu baioneta, la liceul Iuliu Maniu: "Au trecut la fapte. S-au alergat pe acolo, s-au tăiat"