Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Municipiul Sibiu intră în carantină, începând de luni. Are cea mai mare rată de infectare din România

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni.

de Iulia Iancu

la 13.11.2020 , 14:46

  • Municipiul Sibiu intră în carantină, începând de luni, pentru două săptămâni.
  • După această perioadă de 14 zile, situația va fi reevaluată.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Municipiul Sibiu și orașele Șelimbăr și Cisnădie vor intra în carantină de lunea viitoare timp de două săptămâni, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a a mai adăugat că, pe durata week-endurilor, mall-urile vor fi închise, având voie să funcționeze de luni până vineri cu program redus.

”În urma discuţiilor care au avut loc inclusiv cu CJSU, s-a ajuns la următoarele concluzii şi măsuri suplimentare: instituirea măsurii de carantinare a municipiului Sibiu,la un loc cu localitatea Şelimbăr şi cartierul Arhitecţilor, măsura de carantinare a localităţii Tălmaciu şi măsura de carantinare a localităţii Cisnădie, începând cu ziua de luni", a declarat Arafat.

De asemenea, magazinele vor închide la ora 20.00, în loc de ora 21.00. În intervalul orar 10.00 – 13.00, în magazine au voie să facă cumpărături doar persoanele peste 65 de ani.

Articolul continuă după reclamă

Slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber. 

Secretarul de stat a precizat că pentru ieşire pe durata perioadei de carantină există excepţii care vor fi anunţate şi care sunt permise, cum ar fi activitatea profesională, asistenţa medicală ce nu poate fi amânată, cumpărarea alimentelor.

”Asta se va face pe baza de declaraţie pe propria răspundere”, a adăugat secretarul de stat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-a reunit vineri într-o şedinţă în cadrul căreia va fi analizată situaţia epidemiologică, Sibiul având cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Judeţul Sibiu a depăşit incidenţa de infectare 7 la mia de locuitori, conform situaţiei cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, joi, o rată de 7,78 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare peste 11 la mie.

Au mai fost discuții de carantinare pentru Timișoara și Cluj-Napoca, dintre orașele mari, dar acolo s-au luat măsuri ferme și acum cazurile de COVID-19 sunt în scădere, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

„Evoluția pe baza evaluărilor poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu. De asemenea, există pe Alba Iulia. Au mai fost discuții la Timișoara, dar la Timișoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecție sanitară și vedem în viitorul apropiat dacă reușesc să oprească. Oricum, este o tendință, din câte am văzut de atenuare a creșterii. De asemenea, la Cluj, dar și Clujul am văzut că în ultima vreme a luat măsuri foarte hotărâte și deocamdată nu se întrunesc condițiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situația de a fi necesară carantina, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a declarat Ludovic Orban.

Subprefectul Sibiului a fost demis

Guvernul Ludovic Orban a decis, în ședința de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea, potrivit Tribuna. Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pe perioada cât prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu coronavirus.

Iulia Iancu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Municipiul Sibiu intră în carantină, începând de luni. Are cea mai mare rată de infectare din România