Antena Meniu Search
x

Video Munţi de gunoaie se tot înalţă în Sectorul 1 al Capitalei, dar în faţa primăriei este curat

Gunoiul se ridică selectiv în Sectorul 1. Şi nu, nu ne referim la reciclare, ci la faptul că singurele locuri unde nu sunt mormane de deşeuri sunt instituţiile publice. Reporterii Observator au descoperit că în faţa primăriei sectorului 1 nu e niciun sac de gunoi.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 17.12.2020, 19:42

Vezi și
  • Primarul de sector acuză firma de salubritate că facturează servicii la suprapreț
  • Refuză să achite datoriile de aproape 80 de milioane de lei

De aproape o lună munţii de gunoaie se tot înalţă în sectorul 1. Surpriză însă, în faţa primăriei de sector care ar trebui să rezolve problema, e curat.

Autorităţile locale nu comentează discrepanţa, dar au pus tunurile pe locuitorii care scot gunoiul din casă şi îl lasă afară.

300 de oameni au fost amendaţi

Localnic: Aşa se procedează la noi: pe partea aleşilor curăţenie, pe partea oamenilor de rând fără curăţenie.

Oamenii s-au resemnat: cel mai scump sector al capitalei începe să arate ca un ghetou.

Guvernul sau Prefectura Capitalei sunt alte două instituţii cheie din sector. De jur împrejur coşurile de gunoi sunt goale. La două străzi distanţă însă sunt mormane de deşeuri.

Localnic: Anormal, e anormal aşa. Trebuie respectat pentru toată lumea, să fie ordine şi disciplină. Se vede unde am ajuns.

Nu mai comentează oamenii, nu explică nimic nici edilul de sector. Primarul capitalei îi cere însă să rezolve problema.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Eu sper că primarul sectorului 1 să rezolve această problema. Eu eventual, cu acordul consiliului general aș putea să fac lucrul acesta, alocând niște bani dar e o chestiune de durată pentru că trebuie să faci o licitație publică.

Primarul de sector acuză firma de salubritate că facturează servicii la suprapreț şi refuză să achite datoriile de aproape 80 de milioane de lei

De plătit, plătesc însă tot oamenii. Poliţia locală îi vânează pe cei care scot gunoiul pe stradă.

Alina Nincovici, poliţia locală sector 1: Au fost aplicate în ultimele două săptămâni 180 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 262.600 de lei.

Şi firma de salubrizare a fost amendată de 9 ori luna aceasta pentru că nu a ridicat gunoiul. Valoarea sancţionilor: 48.000 de lei.

Primăria Sectorului 1 a lansat o platformă unde locuitorii pot semnala zonele în care sunt aruncate deşeuri. Până acum s-au strâns 2.252 de sesizări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Munţi de gunoaie se tot înalţă în Sectorul 1 al Capitalei, dar în faţa primăriei este curat