Antena Meniu Search
x

Video "N-am văzut niciodată așa ceva" Mai mulți credincioși s-au îmbrâncit cu jandarmii pentru a-l vedea pe Patriarhul Daniel, în Ploiești

Sute de credincioși au venit încă de dimineață la Biserica Sfânta Vineri din Ploiești, pentru a-l vedea în persoană pe Preafericitul Daniel, Patriarhul României. Însoțit de mai mulți preoți, a sfințit lăcașul de cult proaspăt restaurat. Pentru câteva momente, enoriaşii au uitat de cele sfinte şi, ca să ajungă cât mai aproape de Patriarh, s-au îmbrâncit cu jandarmii. 

de Redactia Observator

la 11.09.2022, 20:59

Vezi și

Mai bine de o mie de credincioși s-au adunat să îl vadă în persoană pe Preafericitul Daniel cum sfințește Biserica Sfânta Vineri din centrul Ploieștiului. 

Bărbat: N-am văzut niciodată așa ceva.

Slujba a început la ora 8, însă patriarhul a ajuns abia trei ore mai târziu. Momentul în care este întâmpinat de edilul orașului este fotografiat și filmat din toate părțile de credincioși. Importanţa evenimentului s-a văzut şi după organizare. Cum în curtea bisericii era deja puhoi de lume, primăria a restricţionat traficul şi a pus scaune şi pe stradă pentru oamenii care n-au vrut să piardă slujba. Iar în curte a fost instalat un ecran imens.

Enoriaș: Nu sunt precum intră vita în grajd. Stau aci, că așa e bine! Mi se pare frumos, foarte bine, dar nu mai avem voie să intrăm și noi...

Pe acelaşi subiect

Nemulţumiri au avut chiar şi cei care au prins totuşi loc în curtea bisericii 

Ar fi vrut să fie mai aproape de altar, dar n-a fost chip. Cu invitaţii sau fără, cine n-a reuşit să-l vadă pe patriarh cu binişorul a încercat şi cu varianta clasică: aceea de a se împinge cu jandarmii.

Biserica din centrul Ploieştiului a fost construită în urmă cu aproape 150 de ani, însă după ce a fost restaurată s-a decis să se facă o nouă slujbă de sfinţire, ocazie cu care a fost invitat să participe şi Preafericitul Daniel. Reprezentanţii Patriarhiei spun că înaltul prelat obişnuieşte să meargă la sfinţiri de biserici, atunci când îi permite timpul sau dacă lăcaşul de cult are o importanţă deosebită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "N-am văzut niciodată așa ceva" Mai mulți credincioși s-au îmbrâncit cu jandarmii pentru a-l vedea pe Patriarhul Daniel, în Ploiești