Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Natalitate tot mai scăzută în România. Motivele pentru care cuplurile tinere nu vor să aducă pe lume un copil. Avertismentul medicilor

România are tot mai puţini copii! Iar cele mai noi cifre de la Institutul Naţional de Statistică ne demonstrează asta: există o scădere de peste 16% între naşterile din luna mai a acestui an şi cele din luna mai a anului trecut! Tabloul familiei de altădată, cu copii mulţi şi mame tinere, nu mai este de actualitate astăzi. 

Anaida Glujdea
de Anaida Glujdea

la 11.07.2024 , 18:01

Ultimele date de la INSSE sunt îngrijorătoare. În luna mai a acestui an s-au născut 11.505 copii în timp ce, anul trecut, în aceeași perioadă, au venit pe lume peste 13.700 de copii. Față de acum patru ani, s-au născut cu 6.000 mai puțini copii iar cifrele par să fie în continuă scădere. 

Motivele pentru care tinerii nu vor să aducă pe lume un copil

Cele mai întâlnite motive pentru care tinerii nu vor să aducă pe lume un copil sunt situația financiară, concentrarea pe carieră, stresul și infertilitatea. 

Vezi și

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că cei care se concentrează pe carieră și amână întemeierea unei familii ajung să aibă probleme cu infertilitatea chiar și de la vârsta de 30 de ani. Unul din cinci cupluri are probleme de infertilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Evenimente » Natalitate tot mai scăzută în România. Motivele pentru care cuplurile tinere nu vor să aducă pe lume un copil. Avertismentul medicilor