Antena Meniu Search
x

NATO și-a testat apărarea antiaeriană și antirachetă în România. Ce avioane au luat parte la exercițiu

Exerciţiu militar desfăşurat în România de Alianţa Nord Atlantică: s-a testat apărarea antiaeriană şi antirachetă. Mai exact, a fost respins un atac al avioanelor de luptă deasupra Mării Negre.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 08:21

Vezi și

Scenariul a vizat un atac aerian, lansat de supersonice, asupra României. Avioanele inamice au decolat din Marea Mediterană, de pe portavionul Charles de Gaulle, poziţionat aici, în dreptul oraşului Marseille. Au traversat o parte a Europei şi au ajuns în spaţiul aerian al României prin Marea Neagră. Undeva, aici, în zona platformelor petroliere. Imediat, au fost interceptate de sistemul antiaerian şi antirachetă, MAMBA, poziţionat din luna mai a acestui an aici, la Capul Midia, Năvodari.

MAMBA este conceput pentru a proteja câmpul de luptă, aeroporturile și porturile. Este capabil să intercepteze rachete de croazieră, avioane, drone sau rachete balistice, aflate la peste 20 de kilometri înălţime. "Inamicii" au fost supersonice de luptă F-16, Eurofighter Typhoon, avioane Growler concepute pentru război electronic şi avioane de luptă multirol - Dassault Rafale.

Rafale este un avion de vânătoare şi bombardament, produs în Franţa, care atinge de trei ori viteza sunetului şi poate transporta până la 10 tone de armament.Exerciţiul a fost efectuat la o săptămână de când o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, aproape de graniţa cu Ucraina, şi a ucis doi oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » NATO și-a testat apărarea antiaeriană și antirachetă în România. Ce avioane au luat parte la exercițiu