Antena Meniu Search
x

Naum Ciomu, medicul care a secţionat penisul unui bărbat în timpul unei operaţii, a murit

Naum Ciomu, primul doctor judecat în România pentru că a lasat infirm un pacient, a murit. 

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 16:53

Naum Ciomu, medicul care a secţionat penisul unui bărbat în timpul unei operaţii, a murit
Naum Ciomu, medicul care a secţionat penisul unui bărbat în timpul unei operaţii, a murit - Observator

Medicul Naum Ciomu, care, în 2004, a secţionat penisul unui bărbat în timpul unei operaţii, a murit, anunţul fiind făcut, luni, de clinica în cadrul căreia acorda consultaţii.

”Începem săptămâna cu o veste trista: Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, au anunţat, luni, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, reprezentanţii Ghencea Medical Center,.  

Reprezentanţii clinicii în care medicul acorda consultaţii au apreciat că acesta ”a fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experienţă şi memorie monumentală, un coleg minunat”.  

”A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg şi mentor. Condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, au mai transmis reprezentanţii centrului medical.  

De ce i-a secţionat Naum Ciomu penisul victimei sale

În 2004, medicul Naum Ciomu a secţionat din greşeală penisul unui bărbat, în timpul unei operaţii.  Acesta şi-a pierdut dreptul de liberă practică, după ce s-a constatat că avea discernământ în momentul operaţiei.

Medicul a declarat la vremea respectivă că eşecul operaţiei a venit după ce ar fi suferit un atac cerebral. În 2010, Naum Ciomu şi-a recăpătat dreptul de a profesa într-un cabinet, însă nu ca specialist chirurg, ci ca urolog.

Victima lui Naum Ciomu a primit pe post de despăgubiri suma uriașă de 500.000 de euro, o parte din bani fiind direcționați spre tratamentele medicale absolut necesare. În 2011, la şase după ce i-a fost secţionat penisul şi cel puţin patru intervenţii chirurgicale, Ion Jiga a ajuns iar la spital din cauza unei retenţii urinare. Doctorii declarau atunci că vizitele sale la spital vor trebui să devină o obişnuinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Naum Ciomu, medicul care a secţionat penisul unui bărbat în timpul unei operaţii, a murit