Antena Meniu Search
x

Video Navă cu peste 80 de oameni la bord, mistuită de flăcări, în Grecia. Mulți s-au aruncat în apă, disperați să scape din calea focului: "Fiul meu este traumatizat"

Incident șocant în Grecia. Zeci de turiști, inclusiv mai mulți copii mici, s-au aruncat în mare după ce o navă de croaizeră a luat foc. Mai mulți turiști britanici se numără printre cei aflați la bordul ambarcațiunii cuprinse de flăcări în largul insulei Rodos, ieri după-amiază.

de Redactia Observator

la 01.07.2023, 09:00

Vezi și

Incidentul a avut loc la aproximativ 300 de metri de plaja Stenga din orașul Archangelos. Căpitanul le-a împărțit veste de salvare pasagerilor și i-a pus să sară în apă, pentru a scăpa din calea flăcărilor. Paza de coastă a confirmat că toți cei 82 de pasageri au fost duși înapoi la mal, unii fiind salvați direct de pe vas, relatează Mirror.

Martorii au declarat că cei mici aflați la bord sunt „traumatizați” de cele întâmplate. Ambarcațiunea a fost complet distrusă de flăcări, apoi a fost înghițită de apă. Shaun Williams, din St Ives, Cornwall, și familia sa se numărau printre cei aflați la bord. El a spus că s-au oprit lângă plajă pentru a face snorkeling când echipajul „a început să strige”.

Zeci de oameni s-au aruncat în ape, pentru a scăpa din calea flăcărilor

El a spus că erau pe puntea superioară și nu puteau înțelege ce se întâmplă, apoi a văzut fumul.

Pe acelaşi subiect

„Echipajul a încercat să lupte cu focul, dar barca era făcută din lemn, iar focul s-a răspândit rapid. Au început să împartă veste de salvare și un minut mai târziu, căpitanul a spus că trebuie să intrăm cu toții în mare”, a declart Shaun Williams.

El a descris modul în care familiile au început să intre în panică și, cu scările blocate, au trebuit să treacă peste balustrade și să cadă pe puntea inferioară. Shaun a spus că i-a spus familiei sale să sară în apă și „a strigat la alții să facă la fel”.

Câteva minute mai târziu, toată barca a fost înghițită, a adăugat el. Un videoclip de la fața locului arată că focul a distrus vasul în timp ce un val de fum gros s-a ridică spre cer. Autoritatea portuară centrală a Greciei a declarat că va lua măsuri pentru a face față poluării marine rezultate din scufundarea ambarcațiunii.

Shaun a spus la miezul nopții că a fost chemat de poliție să dea o declarație. „Nu am fost răniți, dar fiul meu de 9 ani a fost traumatizat”, a declarat bărbatul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Navă cu peste 80 de oameni la bord, mistuită de flăcări, în Grecia. Mulți s-au aruncat în apă, disperați să scape din calea focului: "Fiul meu este traumatizat"