Antena Meniu Search
x

Spărgătorul de gheaţă Nuyina, scăpat de sub control pe canalul Sulina

Oamenii din localitatea Partizani, de pe malul canalului Sulina, au fost la un pas de o tragedie, după ce o navă a fost scăpată de sub control şi aproape a urcat pe mal. Din cauza vântului, spărgătorul de gheaţă Nuyina a ajuns perpendicular pe canal şi a fost extrem de aproape chiar să urce pe casele de pe malul apei.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.08.2020, 15:35

Vezi și

Nava gigant a fost construită în şantierul naval de la Galaţi, însă fusese scoasă la apă pentru mai multe probe. După incident, a durat aproximativ o oră pentru a fi repusă pe cursul normal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nava este una dintre cele mai importante lucrări realizate vreodată în şantierul naval din Galaţi, parte a unui contract de 2 miliarde de dolari. Are o lungime de 160,3 metri şi o lăţime de 25,6 metri.

Zona în care a avut loc incidentul este aceeaşi în care a eşuat, în urmă cu aproape 30 de ani, nava ucraineană Rostok. Navigaţia a fost afectată câţiva ani, iar lucrările de scoatere a epavei din apă au costat peste 15 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Spărgătorul de gheaţă Nuyina, scăpat de sub control pe canalul Sulina