Antena Meniu Search
x

Nava-Şcoală Mircea, o bătrână doamnă care atrage tineretul, a împlinit 80 de ani

Cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii împlineşte anul acesta 80 de ani. Vorbim despre Bricul Mircea, singura navă şcoală a Forţelor Navale Române, care a scos de-a lungul a 80 de ani multe generaţii de marinari.

de Redactia Observator

la 18.04.2019, 13:50

Vezi și

Cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii împlineşte anul acesta 80 de ani. Vorbim despre Bricul Mircea, singura navă şcoală a Forţelor Navale Române, care a scos de-a lungul a 80 de ani multe generaţii de marinari. Printre ei, şi fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu. Anul acesta, nava se întoarce acolo unde a fost construită. Voiajul de instrucţie va avea ca punct terminus oraşul Hamburg.

O bătrână doamnă curtată de tineri, spun cei care au învăţat meserie pe Bricul Mircea. 80 de ani de activitate, 120 de porturi vizitate zeci de mii de mile marine parcurse si 70 de genaratii de marinari scoase gata sa infrunte marea si viata. Asta este pe scurt istoria bricului Mircea, nava școală a marinei militare române.

O navă de suflet a celor care îmbrăţişează meseria de marinar. Nava, echipajul, formează un tot unitar, chiar dacă nu se vede.

Asta în ciuda faptului că viaţa la bord nu este deloc uşoară. Din contră! Mai ales că manevrele se fac cu vele şi implică foarte multă muncă fizică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Nava-Şcoală Mircea, o bătrână doamnă care atrage tineretul, a împlinit 80 de ani