Antena Meniu Search
x

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari sunt daţi dispăruţi

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, iar opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei fiind daţi dispăruţi. Mai multe nave desfăşoară acţiuni de căutare în zonă.

de Redactia Observator

la 18.05.2024 , 11:22

Navă scufundată în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe. Trei marinari sunt daţi dispăruţi
Navă scufundată în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe. Trei marinari sunt daţi dispăruţi

Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106. Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti”, au anunţat reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Ei au precizat că nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni, iar opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

Articolul continuă după reclamă

„În acest moment se continuă  eforturile pentru căutare celorlalţi trei membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană. Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul”, a mai transmis sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Evenimente » O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari sunt daţi dispăruţi