Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru avertizează: "Ne apropiem de un moment în care o să vedem o dublare sau triplare de cazuri pe zi"

Nelu Tătaru a avertizat că transmiterea comunitară a noului coronavirus este în creștere, cel mai probabil după măsurile de relaxare intrate în vigoare în țara noastră.

Nelu Tătaru avertizează: Ne apropiem de un moment în care o să vedem o dublare sau triplare de cazuri pe zi - Hepta
  • Ministrul Sănătății spune că autoritățile încă sunt într-un moment în care pot gestiona această creștere.
  • Nelu Tătaru: "O să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi".

Ministrul Sănătății a declarat că autoritățile sunt încă într-un moment în care pot gestiona această creștere, însă numărul cazurilor este într-o continuă creștere. Potrivit lui Nelu Tătaru, numărul de îmbolnăviri se va dubla sau chiar se va tripla.

”Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”, a spus Nelu Tătaru. 

Potrivit acestuia, dublarea sau triplarea numărului de cazuri va reprezenta o mare problemă pentru autorități în gestionarea pandemiei. 

”Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate. Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate”, a precizat Nelu Tătaru în cadrul unei emisiuni TV. 

Ministrul Sănătății a mai spus că, în perioada următoare, organele de control vor fi la datorie pentru a evalua respectarea tuturor acestor măsuri. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru avertizează: "Ne apropiem de un moment în care o să vedem o dublare sau triplare de cazuri pe zi"