Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: Medicul Cătălin Denciu este stabil, are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului

Medicul Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave în încercarea de a-și salva pacienții din incendiul de la Piatra Neamț, este stabil în acest moment, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a precizat că medicul are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.11.2020, 13:12

Nelu Tătaru, declarații despre medicul ars în incendiul de la Piatra Neamț
Nelu Tătaru, declarații despre medicul ars în incendiul de la Piatra Neamț - Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi via Hepta
  • Medicul Cătălin Denciu a fost transferat duminică la un spital din Belgia.
  • Cătălin Denciu a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în salonul cuprins de flăcări, încercând să salveze pacienți Covid.

Cătălin Denciu a fost transferat în Belgia după ce a suferit arsuri grave în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

"A ajuns ieri în jurul orei 12,00. S-a efectuat şi o procedură de dializă. S-au efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. (...) Este o procedură şi un protocol în arsuri. Aşteptăm evaluări în fiecare zi. Ţinem legătura. Seara, la ora 18,00, avem nişte informări pe care le face corpul medical de acolo. Primele intervenţii le-a suferit la Floreasca în dimineaţa zilei de ieri când a aterizat", a explicat Nelu Tătaru, într-o declaraţie făcută la sediul Ministerului Sănătăţii.

Tătaru a precizat că, în urma reevaluării făcute la Spitalul de Urgenţă Floreasca, s-a constatat că medicul a suferit arsuri pe 70-75% din suprafaţa corpului.

"S-a făcut şi o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamţ erau evaluări de 40% pe suprafaţa corporală, (...) reevaluarea de la Floreasca reprezenta 70-75% arsuri", a indicat ministrul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru: Medicul Cătălin Denciu este stabil, are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului