Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru revine asupra afirmațiilor privind starea de urgență: „Se impune dacă vom avea 10 mii de cazuri în 4-5 zile”

Ministrul Sănătății a făcut noi precizări cu privire la o posibilă revenire la starea de urgență pe teritoriul României, ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus. ”Când vom avea zece mii de cazuri în trei-patru zile, atunci vorbim de subiect”, a spus Nelu Tătaru.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.07.2020, 09:24

Nelu Tătaru revine asupra afirmațiilor privind starea de urgență
Nelu Tătaru revine asupra afirmațiilor privind starea de urgență - Facebook/ Guvernul Romaniei
  • Nelu Tătaru susține că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus.
  • Ministrul a subliniat că se impune revenirea la starea de urgență când vom avea 10 de cazuri în trei-patru zile.

Nelu Tătaru afirmă că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi că ''asistăm la a II-a cocoaşă a primului val''.

"De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, pentru Agerpres.

”Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (...) Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână-jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe", a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru revine asupra afirmațiilor privind starea de urgență: „Se impune dacă vom avea 10 mii de cazuri în 4-5 zile”