Antena Meniu Search
x

Starea de urgență, amânarea alegerilor sau a începerii școlii la 15 septembrie nu se impun, spune ministrul Tătaru (Video)

Ministrul Sănătății este de părere că nu se impune declararea stării de urgență în România, chiar dacă numărul infecțiilor Covid-19 a crescut alarmant, în ultima perioadă. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.07.2020, 17:29

Nelu Tătaru spune că nu este cazul declarării starii de urgență în România
Nelu Tătaru spune că nu este cazul declarării starii de urgență în România - captura video / Monitorul de Botoșani
  • Nelu Tătaru spune că nu este cazul declarării stării de urgență.
  • Ministrul Sănătății susține că focarele apărute vor fi gestionate cu ajutorul legislației recent promulgate de Klaus Iohannis.

Nelu Tătaru este încrezător că, odată cu promulgarea legii carantinei și izolării, focarele apărute în diferite județe vor putea fi gestionate de autorități.

"Situația privind creșterea numărului de cazuri Covid-19 la nivel național mă face să am în continuare niște precauții, pe care nu ar trebuie să le am numai eu, ci și cei care au beneficiat de această relaxare. 

Și mă refer la agenții economici care ar trebui să respecte niște norme, cât și la populația civilă, care ar trebui să respecte aceleași lucruri pe care le repetăm de patru luni de zile", a declarat Tătaru, după vizita fulger pe care a făcut-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoșani.

Chiar dacă numărul infecțiilor Covid-19 a crescut, ministrul Sănătății spune că nu este cazul declarării stării de urgență.

"Nu este cazul stării de urgență. Noi avem focare răslețe în diferite județe, dar sunt focare care vor fi gestionate prin carantină sau izolare în spital sau la domiciliu. Sper că, odată cu punerea în practică a legislației recent aprobate să putem gestiona și să nu avem nevoie de alte restricții", a continuat Nelu Tătaru, potrivit Monitorul de Botoșani.

Întrebat dacă se va amâna reluarea anului școlar pe 15 septembrie, ministrul a spus că "e prematur să gândim așa".

"Noi avem scenarii pe care le discutăm cu ministerul Educației, în vederea reluării anului școlar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a școlii, nici a alegerilor", a conchis ministrul Nelu Tătaru.

Legea privind carantina și izolarea, publicată în Monitorul Oficial

Legea privind carantina și izolarea a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial numărul 634. Actul normativ va intra în vigoare peste trei zile.

Anterior, în cursul zilei de sâmbătă, legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă, 18 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic (PL-x 418/07.07.2020)”, a transmis Administrația Prezidențială.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Starea de urgență, amânarea alegerilor sau a începerii școlii la 15 septembrie nu se impun, spune ministrul Tătaru (Video)