Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministrul Sănătății anunță începerea testării COVID-19 la nivel naţional. Rezultatele, în septembrie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că s-a început testarea la nivel naţional care va arăta gradul de imunizare a populaţiei la infecţia cu noul coronavirus, urmând ca rezultatele să vină în septembrie.

de Ana Maria Ghiarasim

la 29.07.2020 , 08:48

Ministrul Sănătății anunță începerea testării COVID-19 la nivel naţional. Rezultatele, în septembrie Ministrul Sănătății anunță începerea testării COVID-19 la nivel naţional. Rezultatele, în septembrie - Mediafax Foto / Ilinca Nazarie via Hepta
  • Rezultatele testării vor apărea în septembrie.
  • Testarea la nivel naţional își propune să arate gradul de imunizare a populației la infecția cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că s-a început testarea la nivel naţional care va arăta gradul de imunizare a populaţiei la infecţia cu noul coronavirus, urmând ca rezultatele să vină în septembrie.

"A început acel test de seroprevalenţă şi au început recoltările de la diverse laboratoare din judeţe şi continuă această recoltare. În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie", a precizat Tătaru, la Digi 24.

Potrivit ministrului Sănătăţii, testul va arăta cam ce imunizare avem în acest moment şi poate previziona şi "un eventual val doi".

Articolul continuă după reclamă

"Trebuie să ne obişnuim să convieţuim cu acest virus, cel puţin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experienţă, dar acesta este anul cel mai important şi în virtutea faptului că ne vom obişnui cu acest virus şi în speranţa unui vaccin anul viitor, şi în contextul în care toţi, chiar dacă e ceva nevăzut, am început să ne obişnuim", a mai spus Tătaru.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Ministrul Sănătății anunță începerea testării COVID-19 la nivel naţional. Rezultatele, în septembrie