Antena Meniu Search
x

Tânără de 21 de ani din Rucăr, răpusă de COVID-19 la o săptămână după ce și-a îngropat mama, și ea ucisă de boală

O tânără de 21 de ani din Rucăr a fost răpusă de COVID-19 la o săptămână după ce și-a îngropat mama, și ea ucisă de boală. Fata a fost internată la spitalul Câmpulung și transferată de urgență la SJU Pitești pentru că la acest spital s-a mai găsit un pat la ATI, unde a și decedat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.07.2020, 08:35

Tânără de 21 de ani din Rucăr, răpusă de COVID-19 la o săptămână după ce și-a îngropat mama, și ea ucisă de boală
Tânără de 21 de ani din Rucăr, răpusă de COVID-19 la o săptămână după ce și-a îngropat mama, și ea ucisă de boală - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Mama tinerei a murit în urmă cu o săptămână, tot din cauza COVID-19.
  • Tatăl tinerei a fost testat abia după ce tragedia a lovit de două ori în familia lui.

Marțea trecută își îngropase mama, moartă tot de COVID-19. 

Doctorul Mădălin Iordache, medic specialist chirurgie generală la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel, a spus că tânăra era extrem de speriată să nu pățească același lucru ca mama ei, scrie curier.ro.

Fata în vârstă de 21 de ani, din Rucăr, și-a condus mama pe ultimul drum și vineri s-a simțit rău. A ajuns la Spitalul Câmpulung acolo unde starea i s-a înrăutățit. Ar fi trebuit internată la Secția ATI, dar pentru că la Câmpulung nu mai erau paturi libere, a fost transferată la Spitalul Județean Pitești la Secția ATI. 

Unchiul tinerei a povestit, la Digi 24, că medicii nu au testat familia deși mama era intubată la secția ATI a spitalului. Tânăra ar fi fost testată la Pitești pe data de 20 iulie, abia după ce a început să aibă simptome, iar a doua zi a primit testul pozitiv pentru COVID-19.

I s-a recomandat să urmeze un tratament acasă dar starea ei s-a înrăutățit. A ajuns pe 26 iulie la spitalul județean, transferată de la spitalul municipal din Câmpulung. A ajuns la Pitești în stare conștientă, câteva ore mai târziu a fost intubată, iar a doua zi, pe 27 iulie a murit. 

În tot acest timp, tatăl fetei a așteptat în curtea spitalului și a cerut să fie și el testat. Rezultatul a venit pozitiv.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tânără de 21 de ani din Rucăr, răpusă de COVID-19 la o săptămână după ce și-a îngropat mama, și ea ucisă de boală