Antena Meniu Search
x

Video "Nicio pedeapsă nu va fi suficientă". Un cunoscut bancher din Constanţa, trimis în judecată pentru ucidere din culpă la doi ani de când a provocat un accident

De aproape doi ani de zile au avut nevoie procurorii constănţeni pentru a îl trimite în judecată un renumit bancher, care a ucis un om într-un accident pe care l-a provocat. Abia la cererea judecătorilor, lucrurile au început să se mişte, iar cercetările urgentate. Acum, familia bărbatului decedat vrea să ceară daune morale şi speră ca justiţia să facă dreptate. 

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 09:06

Vezi și

Tragedia s-a petrecut în vara anului 2022, pe raza localităţii Hârşova. Potrivit anchetatorilor, Radu Grațian Ghețea a pătruns cu maşina pe contrasens, unde a accidentat mortal un şofer care circula regulamentar. Iniţial, familia bărbatului decedat a susţinut că, la volanul maşinii vinovate, s-ar fi aflat fiul bancherului. Cercetările au stabilit însă că Radu Gheţea a provocat accidentul. Apoi, au urmat doi ani în care dosarul s-a blocat. 

Trimis în judecată după doi ani

Adrian Cuculis, avocat: Procurorul şi-a declinat competenţa, s-a plimbat dosarul între parchete pentru ca în cele din urmă, bineînţeles, să nu se mai întâmple nimic în acest dosar.

Sătulă de aşteptare, familia victimei a solicitat în instanţă grăbirea anchetei. Judecătorul a dat dreptate familiei îndurerate şi a stabilit ca procurorul să soluţioneze această cauză până la data de 1 aprilie 2024.

Pe acelaşi subiect

Adrian Cuculis, avocat: Noi apreciem că această tergiversare sau, cel puţin, putem să suspicionăm, a intervenit datorită faptului că vorbim despre o persoană extrem de importantă.

Soţia bărbatului care şi-a pierdut viața în accident spune că bancherul nu i-a transmis nici măcar un mesaj de condoleanţe. Şi nici nu aşteaptă. Vrea doar ca justiţia să îi facă dreptate, iar vinovatul să plătească.

Marilena Andrei, soţia victimei: Argonața respectivei persoane depăşeşte toate limitele. Indiferent cum se va termina şi indiferent cum va fi pedepsit cel care ne-a luat de lângă noi omul în jurul căruia se învârtea viața noastră, nicio pedeapsă nu va fi suficientă sau dreaptă. Dreptatea este, pentru mine, să îl avem lângă noi.

Deocamdată, magistrații nu au stabilit un termen de judecată. La cei 76 de ani, Radu Ghețea este președintele Libra Bank şi președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor din 2015. Anterior a deţinut funcţia de președinte al CEC Bank timp de 12 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Nicio pedeapsă nu va fi suficientă". Un cunoscut bancher din Constanţa, trimis în judecată pentru ucidere din culpă la doi ani de când a provocat un accident