Antena Meniu Search
x

Nicu şi Ion, cei doi supravieţuitori ai accidentului în care au murit 5 români, în Olanda. O cisternă i-a făcut praf

Nicu şi Ion sunt cei doi supravieţuitori ai accidentului în care au murit 5 români, în Olanda. O cisternă i-a făcut praf pe cei şapte români care se întorceau de la muncă, cu un microbuz. Cei doi bărbaţi care a scăpat vii în urmă cu nouă luni au vorbit despre nenorocirea vieţii lor.

Nicu şi Ion sunt doi dintre supravieţuitorii accidentului în care au murit 5 români, în Olanda. O cisternă i-a făcut praf pe cei opt români care se întorceau de la muncă, cu un microbuz. Cei doi bărbaţi care a scăpat vii în urmă cu nouă luni au vorbit despre nenorocirea vieţii lor.

Nicu Romanescu a plecat la începutul anului la muncă în Olanda, dar a ajuns într-un iad. El, alături de Ion, sunt supravieţuitori ai unui accident teribil, în care au pierit 5 români, colegi de muncă. Cei doi şi-au spus povestea în nos.nl.

Nicu Romanescu şi Ion Şerbănoiu lucrau la Helmond, într-un abator. Ultimul a povestit cum a fost angajat: "M-au pus în faţa unei maşini şi mi-au zis: tu lucrezi aici. Un alt român mi-a spus ce să fac, asta a fost tot."

Cei doi locuiau la o oră şi jumătate distanţă de abator, împreună cu alţi 12 români: "Aveam bucătărie şi baie comune. Condiţiile erau îngrozitoare. Fusese o pizzerie acolo, au împărţit spaţiul în patru camere mici, dormeam câte 4 în cameră.". Nicu a suportat aceste condiţii, ştiind de ce a plecat de acasă: "Am mers în Olanda pentru o viaţă mai bună. Am vrut să renovăm casa, am vrut o viaţă mai bună decât în România."

Pe acelaşi subiect

În ziua accidentului, opt dintre românii care munceau în abator s-au urcat în acelaşi micorbuz. "Am plecat la 4 dimineaţa la muncă, iar spre casă am plecat la 8-9 seara. Şoferul muncise toată ziua pe bandă, la transport." Era 19 martie, spre seară. Atunci are loc tragedia.

Nicu şi Ion şi-au văzut moartea cu ochii

Microbuzul în care erau românii intră direct într-o cisternă, pe N270, în apropiere de Helmond. Cinci români mor, trei dintre ei membri aceleiaşi familii. Ion adormise chiar înainte de impact: "Am plecat spre casă, am ajuns într-un sens giratoriu. Am trecut de sensul ăla giratoriu, m-a luat somnul. Erau doi aicea, lângă mine, doi în faţă şi unul care a zburat din maşină prin fereastră.", îşi aminteşte el.

Şoferul microbuzului muncise 16 ore în abator, înainte de accident

Nicu povesteşte că şoferul microbuzului muncise toată ziua în abator: "Nu aveau şoferi autorizaţi. Şoferul muncea cu noi, apoi ne ducea acasă. Cauza a fost oboseala şoferului.

Cei doi supravieţuitori sunt externaţi din spital la câteva zile după accident, la presiunea agenţiei de plasare a forţei de muncă  ce îi adusese în Olanda. O asociaţie umanitară îi ajută şi ajung la Amsterdam, într-o locaţie sigură, unde sunt audiaţi de poliţie. "Am dat declaraţii şi despre accident, dar şi despre condiţiile în care munceam, în care eram cazaţi, în care eram transportaţi la muncă.", spune Nicu.

El a avut fractură de coloană şi nu mai poate munci. Şi el şi Ion s-au întors în România şi sunt mulţumiţi că au scăpat cu viaţă. Plecaseră de acasă pentru un trai mai bun, dar au văzut moartea cu ochii.

O familie întreagă nenorocită

Cosmin Zimbrea, 27 de ani, şi Adina Soreanu, 24 de ani, erau fraţi, Îşi serbaseră ziua de naştere cu 4 zile înainte de accident. Întâmplător, la trei ani distanţă, au fost npscuţi în aceeaşi zi, pe 15 martie. Şoţul Adinei, Aurel Soreanu, 30 de ani, a murit şi el în accident. Erau din Caracal şi au fost înmormântaţi unul lângă altul.

Andreea, logodnica lui Cosmin, e a treaia supravieţuitoare, alături de Nicu şi Ion. Alexandru Petrea și Marius Perca sunt ceilalţi doi români morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Nicu şi Ion, cei doi supravieţuitori ai accidentului în care au murit 5 români, în Olanda. O cisternă i-a făcut praf