Antena Meniu Search
x

Video Ninsorile şi viscolul au pus stăpânire pe toată ţara. La Cluj, utilajele de deszăpezire au derapat şi au ajuns în şanţ. Carambol cu 4 maşini în Suceava

Este iarnă în toată regula în mai toată ţară. A nins şi a viscolit în această noapte în majoritatea zonelor. Şi n-au lipsit nici incidentele. La Cluj, utilajele de deszăpezire au intervenit cu greu, iar unele au ajuns chiar în şanţ din cauza zăpezii. Ninsorile au adus probleme şi în Suceava, unde un copil a ajuns la spital în urma unui carambol între 4 maşini, produs tot din cauza ninsorii abundente. Şi în Capitală, ploaia torenţială de aseară s-a transformat în ninsoare.

de Redactia Observator

la 20.01.2024, 07:18

Vezi și

În Cluj a început să ningă încă de aseară, iar zăpada depusă pe asfalt a îngreunat circulaţia maşinilor, Mai ales că utilajele de deszăpezire au intervenit cu greu sau chiar nu au ajuns deloc la intervenţie. Cum este şi cazul unei maşini de deszăpezire care a ajuns în şanţ în timp ce curăţa zăpada de pe şosele. Un alt utilaj care ar fi trebuit să împrăştie material antiderapant pe şosele a lovit un autocar plin cu pasageri care trebuia să ajungă în Cluj Napoca.

Valul de aer polar a atins încă de ieri dimineaţă nordul ţării

Traficul a fost blocat şi pe drumul judeţean din localitatea Leghia, din Cluj, după ce un autocar cu remorcă, ce transporta 20 de persoane a derapat în pantă, pe şoseaua înzăpezită şi a ajuns în şanţ. Un alt accident a avut loc în Suceava, unde s-a produs un carambol între 4 maşini, la ieşire din muncipiul Rădăuţi, în urma căruia un copil a fost transportat la spital, însoţit de mama acestuia. În Maramureş, un copac a cedat sub greutatea zăpezii şi a avariat mai multe maşini dintr-un cartier din Sighetu Marmației. La locul incidentului, a ajuns un echipaj care a închis zona pentru a tăia arborele căzut.

În Harghita, traficul a fost blocat pe DN 15, între localităţile Borsec şi Topliţa, după ce un TIR a rămas blocat pe şosea, blocând ambele sensuri de mers, din cauza ninsorii şi a zăpezii depuse pe carosabil. Un alt accident produs din cauza ninsorii abundente a avut loc, în Neamţ, unde un şofer, în jur de 51 de ani, a ieşit de pe carosabil şi a căzut cu maşina într-o râpă, în comuna Hangu. Bărbatul a ajuns la spital cu răni grave.

Pe acelaşi subiect

A nins abundent şi în Iaşi si Bacău, şi aici circulaţia a fost îngreunată de drumurile înzăpezite. Utilajele de deszăpezire au intervenit toată noaptea însp abia au făcut faţă cantităţii mari de zăpadă. În Capitală a nins toată noaptea după ce aseară a plouat torenţial. În doar câteva ore un strat consistent de zăpadă s-a depus pe şosele. Prefectul a convocat comandamentul de iarnă, pentru ca de data asta ninsoarea să nu ne ia prin surprindere. Toate cele şase primării de sector au anunţat că sunt gata să intervină în orice moment dacă se depune ninsoare sau polei pe şosele. La datorie sunt în total pregătiţi peste 2.000 de angajaţi  cu mai bine de 400 de utilaje.

Valul de aer polar a atins încă de ieri dimineaţă nordul ţării. La prânz, în Suceava şi Oradea au fost 0 grade Celsius, iar la Rădăuţi minus un grad. "În toate regiunile vor fi intervale cu ninsori. O să fie şi intensificări ale vântului, asociat cu ninsoarea, pot să fie câteva ore în care să aibă vremea aspect de viscol, pentru ca după aceea, cam până marţi, miercuri aşa să avem vreme destul de liniştită. În general, temperaturi de la minus 3, la 5-6 grade", a declarat Meda Andrei, meteorolog ANM. Episodul de iarnă vine după una dintre cele mai calde dimineţi de 19 ianuarie din istorie. S-au înregistrat recorduri de temperatură la 20 de staţii meteo din vestul, sudul şi estul ţării. Maxima zilei a fost de 17 grade Celsius, înregistrată la Târgovişte, Mangalia şi Călăraşi.

O zi de primăvară a fost şi pe litoral. Temperaturile de primvară de la malul mării i-au scos pe oameni la o plimbare în tihnă pe plajă. Unii au renunţat la geci, iar fularul a fost înlocuit cu ochelarii de soare. Soarele va fi scump la vedere in zile următoare. Si abia vom scapa de ciclonul polar Irene ca la mijlocul săptămânii viitoare ajunge la noi furtuna Isha, care aduce in acest weekend coduri de vreme extremă în Italia, Spania, Croaţia şi Bulgaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Ninsorile şi viscolul au pus stăpânire pe toată ţara. La Cluj, utilajele de deszăpezire au derapat şi au ajuns în şanţ. Carambol cu 4 maşini în Suceava