Antena Meniu Search
x

Video Noaptea Muzeelor 2023. Mii de români la cele mai interesante atracții din țară. "Ne bucurăm foarte tare că e un astfel de eveniment, mai ales pentru cei mici"

În toată ţara a fost o noapte lungă şi frumoasă. La Castelul Corvinilor din Hunedoara turiştii s-au bucurat de o proiecţie pe zidurile castelului, iar la Bran au avut parte de alte momente artistice. În Galaţi atracţia principală a fost acvariul cu sute de specii exotice, iar în Alba copiii chiar au învăţat istorie cu ajutorul unor personaje speciale. 

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 11:55

Vezi și

A fost o atmosferă de basm la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Mii de turiști români și străini au ales să petreacă noaptea în stil medieval. Iar zidurile castelului au prins viață. 

Vizitator: "Sunt din Arad, am venit aici. Chiar nu mă aşteptam. A fost o supriză." 

Reporter: "Ce v-a uimit?" 

Vizitator: "Tot, tot ce e aici. deci inclusiv chestiile astea ce sunt pe jos, lumânările."

Pe acelaşi subiect

Seara s-a încheiat cu muzică şi un spectacol cu lasere şi flăcări. La Castelul Bran turiştii au putut să viziteze întreaga clădire, ba au putut să vadă chiar şi expoziţia instrumentelor de tortură. Iar în sala de muzică oamenii au urmărit un duet între un acordeon şi saxofon. 

Mii de participanți în toată țara

A fost coadă şi la Casa Sfatului și Muzeul Amintirilor din Comunism. Cozi imense s-au format şi la Castelul Peleş, în Sinaia, chiar dacă aici a fost deschis pentru public doar parterul. 

Băiețel: "Acest castel mi se pare foarte frumos cu o istorie interesantă din trecut. Şi mă fascinează foarte mult la el mobila pe care o are şi toate decoraţiuinile."

Pe de altă parte, autorităţile au trimis aseară un mesaj RO Alert după ce tocmai în zona castelului Peleş a fost văzut un urs.  La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi una dintre atracţiile principale a fost acvariul cu sute de specii autohtone şi exotice. 

Copil: "Am văzut ditamai peştii. Foarte mulţi peşti. Aici avem peşti mai mici şi după aia peşti mari, pirania."

Reporter: "E unul care e preferatul tau?"

Copil: "Da, asta care stă acolo ascuns."

În multe locuri din ţară s-au deschis uşile încă din timpul zilei. La Palatul Jean Mihail care adăpostește Muzeul de Artă din Craiova s-au format cozi de sute de persoane venite să vadă în special operele lui Brâncuşi. 

Fetiță: "Cred că este a doua oară când vin la muzeul de arta aici şi mi se pare interesant să merg aşa pănă la 11, 12 în muzee." 

La muzeul naţional de istorie din Alba Iulia turiştii au putut vedea istoria pe viu. Personajele istorice din toate epocile au fost întruchipate de voluntari şi angajaţi ai muzeului. 

Vizitatoare: "Ne bucurăm foarte tare că e un astfel de eveniment, mai ales pentru cei mici, că reuşim să le explicăm despre istoria noastră."

Muzeele au rămas deschise în noaptea aceasta până la ultimul vizitator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Noaptea Muzeelor 2023. Mii de români la cele mai interesante atracții din țară. "Ne bucurăm foarte tare că e un astfel de eveniment, mai ales pentru cei mici"