Antena Meniu Search
x

Video Noaptea Muzeelor la Sate, prima ediţie: 143 de muzee au fost deschise în 36 de de judeţe din România

Prima ediţie a Nopţii Muzeelor la Sate a început seara trecută. 143 de muzee sau colecţii muzeale, din 36 de judeţe ale ţării, şi-au primit oaspeţii de seamă. EL În judeţul Hunedoara, de exemplu, sute de oameni s-au strâns la Casa memorială Aurel Vlaicu pentru a-şi reaminti de "Pionierul aviaţiei Româneşti". Iar în Maramureş, turiştii au trecut poarta casei memoriale a lui Vasile Lucaciu.

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 08:35

Vezi și

În Maramureș pasionații de istorie au trecut poarta casei memoriale Vasile Lucaciu. Aici, mulți dintre ei au descoperit obiectele din colecția personală a uneia dintre cele mai importante personalități politice, culturale și istorice ale ardelenilor din perioada imperiului Austro-Ungar. Sute de oameni s-au strâns şi la Casa memorială Aurel Vlaicu, pentru a-şi reaminti de copilul care a îndrăznit să înfrunte legile fizicii și sa se desprindă de pământ. Întreg satul s-a strâns la Complexul Muzeal.

Aproximativ 143 de muzee, colecţii muzeale şi case memoriale au fost dechise aseară în 36 de judeţe din România

"O avem aici pe sora lui Aurel Vlaicu, Valeria Vlaicu prima femeie din lume a dizertat un zbor la doar patru ani. La patru ani a urcat-o Vlaicu în avion, a vrut să vadă dacă se ridică avionul cu o greutate mai mare la bord. Şi a pus-o pe sora lui mai mică în avion", a declarat Maria Popescu, muzeograf, Complexul muzeal "Aurel Vlaicu". Au fost expuse obiecte la care a lucrat Vlaicu sau care i-au aparţinut, la care a meşterit împreună cu fratele său, dar şi machetele aparatelor de zbor realizate de el. Sute de copii au mers împreună cu părinţii lor ca să viziteze muzeul.

Sute de oaspeţi au trecut pragul şi Castelului Rákóczi-Bornemisza din Gurghiu. Aici, copiii au participat la diverse ateliere. Iar la final au putut vedea un film în curtea castelului. Aproximativ 143 de muzee, colecţii muzeale şi case memoriale au fost dechise aseară în 36 de judeţe din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Noaptea Muzeelor la Sate, prima ediţie: 143 de muzee au fost deschise în 36 de de judeţe din România