Antena Meniu Search
x

Noi avertizări meteo: Cod portocaliu de ploi în Dobrogea și Carpații Meridionali. Cod galben pentru cea mai mare partea țării

Vremea proastă pune din nou stăpânire pe ţară. Meteorologii au emis noi avertizări meteo.

de Monica Palade

la 01.06.2021, 11:37

Noi avertizări meteo: Cod portocaliu de ploi în Dobrogea și Carpații Meridionali. Cod galben pentru cea mai mare partea țării - Shutterstock

Este vorba de un cod portocaliu de ploi abundente, valabil în Dobrogea și în zona Carpaților Meridionali până miercuri la ora 10.00.

Sunt vizate de avertizare județele Tulcea și Constanța, dar și zonele de munte ale județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

În aceste zone va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat peste 70 l/mp. În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55-70 km/h.

Cod galben în cea mai mare parte a ţării

Pe acelaşi subiect

Totodată, intră în vigoare, tot până miercuri, la ora 10.00, o avertizare de Cod galben în sudul țării, dar și o parte din Transilvania și Moldova.

În Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Conform meteorologilor, în cursul zilei de miercuri în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45-55 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Noi avertizări meteo: Cod portocaliu de ploi în Dobrogea și Carpații Meridionali. Cod galben pentru cea mai mare partea țării