Antena Meniu Search
x

Noi detalii despre ancheta care vizează explozia de la Rafinăria Petromidia: "Toate variantele sunt luate în calcul"

O persoană a murit, iar mai multe au fost rănite, în urma unei explozii produse la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au demarat mai multe anchete pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs tragedia.

de Redactia Observator

la 03.07.2021, 12:32

O explozie s-a produs la Rafinăria Petromidia de la Năvodari
O explozie s-a produs la Rafinăria Petromidia de la Năvodari - Facebook Ministerul Mediului
  • O persoană a murit, iar mai multe au fost rănite în urma exploziei produse la Rafinăria Petromidia.

Procurorul care anchetează tragedia produsă la Rafinăria Petromidia a precizat că, deocamdată, "toate variantele sunt luate în calcul", existând inclusiv posibilitatea ca aceasta să se fi produs din cauza unei erori umane.

De asemenea, s-a precizat că autorităţile au deschis dosar penal pentru comiterea mai multor infracţiuni precum ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.

Nu în ultimul rând, anchetatorii susţin că "din câte ştim până la această oră, în zilele precedente nu au existat alarme care să anunţe, cumva, producerea unei asemenea tragedii. Se fac verificări pe mai multe linii, am apelat inclusiv la specialişti de la Inspecţia Muncii, specialişti în protecţia mediului, specialişti din mai multe zone. Urmărirea penală este în fază incipientă, astfel că cercetările mai durează ceva timp. Deocamdată avem doar fărâme de informaţii. Avem timp să punem aceste informaţii cap la cap".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Noi detalii despre ancheta care vizează explozia de la Rafinăria Petromidia: "Toate variantele sunt luate în calcul"