Antena Meniu Search
x

Noi detalii în cazul minorei din Sighetu Marmaţiei, găsită după 6 zile în casa unui bărbat. Suspectul riscă 12 ani de închisoare pentru faptele sale

Procurorii au făcut noi precizări în cazul fetei de 13 ani din Sighetu Marmației, căutată timp de şase zile. Aceştia spun că adolescenta nu a fost luată cu forţa şi nu a fost şantajată.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 22.11.2023, 13:58

Fata dispărută timp de 6 zile în Sighetu Marmaţiei
Fata dispărută timp de 6 zile în Sighetu Marmaţiei

"Bărbatul în vârstă de 34 de ani este momentan cercetat pentru act sexual cu un minor în formă agravantă. Faptă pentru care, dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare de la 5 la 12 ani. În momentul de față el se află în arest preventiv, măsură pe care a și contestat-o. Recursul se va judeca joi la Tribunalul Maramureș. Fata este în continuare în grija statului și se află într-un centru maternal din Sighetu Marmației, din subordinea Direcției de Protecție a Copilului Maramureș. Adolescenta nu s-a întors la școală. De altfel, ea frecventa cursurile școlii la care mama ei era profesoară", a transmis reporterul Observator Simona Vasiac.

Secretele adolescentei de 13 ani din Sighetu Marmaţiei

Zilele trecute au ieșit la iveală detalii cumplite în cazul fetei de 13 ani. Copila trăia o dramă de mult timp. Surse din anchetă spun că, într-un jurnal secret, adolescenta scria despre certurile cu părinţii, dar şi informaţii şocante despre droguri şi întâlniri cu diverşi bărbaţi.

Înainte să cadă în plasa individului de 34 de ani, cunoscut in lumea virtuala cu numele "mănuşa albă", adolescenta ar fi încercat să-şi ia viaţa de trei ori. Ultima oară, în parcul Grădina Morii din Sighet, la marginea oraşului, lângă râul Iza, loc în care s-a întâlnit şi cu agresorul, despre care se spunea că a drogat-o şi a abuzat-o. Individul era acolo să ia apă de la izvor. În locuinţa socială, insalubră, în care locuia, nu avea nici măcar apă potabilă. Dus la audieri, agresorul a spus că totul s-ar fi petrecut cu acordul copilei. 

Pe acelaşi subiect

Copila refuză în continuare să se întoarcă acasă. Momentan rămâne în grija asistenţilor sociali.

Întrebări fără răspuns în cazul fetei dispărute

Printr-o expertiză psihologică vor trece şi părinţii. Sunt încă multe întrebări fără răspuns. Ce probleme sunt în interiorul familiei, de ce părinţii nu au vorbit despre problemele copilei şi de ce fata nu vrea să se întoarcă acasă. Şi, mai ales, cum de nu a fost găsită mai repede.

Lanţul slăbiciunilor au lăsat-o pe fată pradă unor indivizi fără scrupule: şcoala, Protecţia Copilului şi DIICOT-ul au eşuat în a apăra un copil. Poate că drama ei ar fi putut fi prevenită dacă în aprilie plângerea pe care mama a făcut-o la DIICOT ar fi fost luată în serios şi cercetările ar fi avansat. Atunci, contul de Instagram al fetei a fost spart, iar poze indecente cu ea au fost postate într-un story. Tânărul implicat în scandal la vremea respectivă s-a mutat în Anglia imediat după incident. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Noi detalii în cazul minorei din Sighetu Marmaţiei, găsită după 6 zile în casa unui bărbat. Suspectul riscă 12 ani de închisoare pentru faptele sale