Antena Meniu Search
x

Au apărut noi imagini cu fetele care au bătut o copilă de 13 ani, in Târgu Jiu (Video)

Apar imagini noi cu agresiunile copiilor care au snopit în bătaie o fată de 13 ani. Între timp, una din bătăuşe este cercetată sub control judiciar, iar tatăl ei ar da orice să poată ispăşi la final pedeapsa în locul ei. Grav este că imaginile care au şocat toată ţara nu sunt un caz izolat. Reţelele de socializare sunt pline de astfel de filmuleţe în care copiii îşi fac dreptate cu pumnii şi cu picioarele. Iar autorităţile află, de multe ori, prea târziu.

de Redactia Observator

la 08.09.2020, 20:16

Vezi și
  • "Suntem psihic terminați", susține tatăl unei agresoare
  • Fata nu pare a proveni dintr-o familie cu probleme
  • Psiholog: "Nu cred că un copil când se naşte e rău"

Continuă să apară imagini tulburătoare de la violenţele la care a fost supusă, sâmbătă, adolescenta de 13 ani din Târgu Jiu. Într-un clip nou se vede cum fata este încolţită de mai mulţi copii, nu doar de cei cinci audiaţi ieri de poliţişti. După ce este snopită în bătaie de adolescenta de 14 ani, copila e scoasă într-un final din mâinile ei de o altă fată. Pe o altă filmare dintr-un alt unghi se vede însă că şi aşa zisa salvatoare a fost iniţial una din agresoare.

Doar fata de 14 ani poate răspunde penal. Pentru ceilalţi vor răspunde părinţii în faţa inspectorilor de la Protecţia Copilului.

Și familia adolescenței de 14 ani va fi evaluată de Protecția Copilului, care a pornit anchete sociale în fiecare caz în parte. Mai ales că primele indicii nu arată că ea ar proveni dintr-o familie cu probleme. Mama ei este chiar asistentă medicală la un centru unde sunt îngrijiți copii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bătăuşa de 14 ani este acuzată şi de tâlhărie după ce i-a luat hanoracul victimei. Judecătorii au decis astăzi să fie cercetată sub control judiciar pentru 30 de zile. Fata are două dosare penale, după ce poliţiştii au aflat că a mai bătut o fată în iulie. Riscă să ajungă după gratii.

Eduard Lădaru, avocat: Internarea într-un centru de reeducare sau detenţie. O lovitură dacă era aplicată în plex putea să ducă la moartea victimei.

Tatăl agresoarei susţine că e dispus să facă închisoare în locul fiicei. Pe de altă parte crede că ambele copile au greşit.

Tatăl agresoarei de 14 ani: Suntem dărâmaţi, suntem psihic terminaţi, nu recunoaştem fata noastră din ce am văzut, considerăm că a fost o ieşire a ei. Fata a venit şi s-au împăcat, s-au luat în braţe, s-au pupat, şi-au cerut scuze amândouă pentru că amândouă au greşit, mă rog, sunt fetiţe, s-au jignit, sunt clipe care trebuie uitate de amândouă.

Nici bunicului celei mai mici dintre agresoare, o copilă de doar 12 ani, nu îi vine să creadă de ce a fost capabilă nepoata lui.

Bunicul agresoarei de 14 ani: Nu i-a lipsit absolut nimic, dar probabil a fost atrasă de mirajul ăsta al lumii, de golăneală, de libertate.

Într-o postare pe Instagram, victima spune că nu mai poate dormi de când a fost agresată pentru că retrăieşte momentele în care a fost bătută.

La rândul său, băiatul care a filmat tot incidentul şi le-a încurajat chiar pe agresoare să intră captură share mac îşi cere scuze pentru că a înregistrat şi distribuit bătaia violentă. Poliţiştii au descoperit însă că s-a filmat cu un pistol în mână în timp ce îşi ameninţă colegii. Iar pe Instagram pretinde că face parte dintr-o bandă şi proferează ameninţări la adresa altor copii.

Suntem pe locul 3 în Europa în ceea ce priveşte bullyingul în şcoli, iar fenomenul pare scăpat de sub control.

O situație similară, descoperită în Hunedoara

O altă anchetă e în plină desfăşurare la Hunedoara. O fată de 16 ani a fost bătută crunt de o copilă de doar 12 ani.

Agresiunea a avut loc la începutul lunii august, dar abia ieri au apărut imaginile în spaţiul public iar Protecţia Copilului a sesizat poliţia. Asta în condiţiile în care copila-agresoare are antecedente şi a fost internată la un centru de psihiatrie, după ce s-ar fi aruncat de pe geam. Abia acum însă autzorităţile au intrat pe fir.

Cristian Sav, DGASPC Hunedoara: Se află în evidenţele centrului de sănătate mintală, fiind externată cu diagnosticul de tulburări mixte de conduită şi emoţionale, tulburări de stres post traumatice, consum excesiv de tutun şi cafeină.

Şi pentru victime, dar şi pentru agresori, consecinţele pe termen lung ale bullyingului sunt devastatoare, spun psihologii.

Adela Vlădoiu, psiholog: Nu cred că un copil când se naşte e rău. Devine pe parcurs, de la societate, educaţie, familie.

Fără prevenţie, avertizează specialiştii, victimele pot ajunge până la suicid, iar agresorii minori se pot transforma în adevăraţi infractori când devin adulţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Au apărut noi imagini cu fetele care au bătut o copilă de 13 ani, in Târgu Jiu (Video)