Noile cărţi de identitate vor fi electronice şi vor avea şi bebeluşii una
Ministerul de Interne anunţă că noile cărţi de identitate vor fi electronice. Vor conţine mai multe date personale, dar şi amprentele posesorului.
- Elon Musk a fost acuzat că a făcut salutul nazist la învestirea lui Trump. Imagini la Observator 12:00, la Antena 1
- Donald Trump, declaraţii surprinzătoare despre Putin: Distruge Rusia prin refuzul de a ajunge la un acord pentru a pune capăt războiului
Ministerul de Interne anunţă că noile cărţi de identitate vor fi electronice. Vor conţine mai multe date personale, dar şi amprentele posesorului.
Noile cărţi de identitate vor putea fi eliberate înaintea vârstei de 14 ani, aşa cum legea impune în acest moment. Potrivit proiectului Ministerului de Interne, e nevoie doar de solicitarea unui părinte pentru un bebeluş să aibă buletin.
Pentru copiii cu vârsta până în 14 ani, cartea de identitate va fi valabilă doar 2 ani. După 14 ani, buletinul trebuie schimbat la vârsta majoratului, iar cartea de identitate va avea o valabilitate de 10 ani.
Noul buletin electronic va conţine date care îi pun pe români pe gânduri. Amprentele digitale sau informaţiile legate de starea de sănătate sunt cele mai disputate.
- Mascaţii NU au spart uşa apartamentului în care era ucigaşul din Oradea. Cineva le-a deschis! ENIGMELE locului...
- Toată lumea practică yoga. Chiar şi pisicile!
- Anchetă după atacul de pe aeroportul Orly din Franţa. Ce avea în rucsac atacatorul
- Un băiețel de un an a murit după ce a înghițit o monedă. Medicii din UK au găsit-o în gâtul lui decolorată,...
- Accident grav în Satu Mare. Un şofer de 43 de ani s-a înfipt cu maşina într-un copac. Un pasager de 14 ani, rănit
Cartea electronică de identitate va înlocui actualul card de sănătate. Aşa că, în cip va fi tot istoricul medical. Oricine poate, însă, refuza noul buletin din motive religioase sau de conştiinţă.
Autorităţile spun că noul buletin va oferi mai multă siguranţă. Atât în cazul tranzacţiilor făcute pe Internet, cât şi în cazul relaţiei dintre contribuabil şi instituţiile publice.
Nu se ştie clar când va fi pus în circulaţie primul buletin electronic. Imprimeria Naţională trebuie să achiziţioneze echipamentele pentru producţia buletinelor, dar şi să stabilească preţul pe care trebuie să-l plătească fiecare posesor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰