Antena Meniu Search
x

Video Noul Aeroport din Braşov funcţionează doar 12 ore pe zi. Zborurile care ajung după 19:00 sunt trimise la Bucureşti, pe Otopeni

Zborurile de pe primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani, Braşov-Ghimbav, decolează cu scandal. Din cauza personalului insuficient, programul de funcţionare este doar de la 7 la 19. Avioanele care zboară în afara acestui interval vor trebui să aterizeze în  Bucureşti. Iar din Capitală, vor merge autocarul până în oraşul de sub Tâmpa. Autorităţile promit să rezolve situaţia în 3 luni. 

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 19:46

Vezi și

După o jumătate de secol de aşteptare, în această dimineaţă, a avut loc primul zbor inaugural către Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. O aeronavă Tarom, pilotată de Cătălin Prunariu, fiul singurului român care a ajuns în spaţiu, a plecat de la Bucureşti şi a aterizat 30 de minute mai târziu la destinaţie. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Am aterizat pe Aeroportul din Ghimbav. Aeroportul este plin de oficialităţi, am decolat în jurul orei 07:40 şi am aterizat în jurul orei 08 şi 10 minute. 

Oficialii au tăiat panglica pe covorul roşu. 

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului: Brașovul va fi conectat aerian, ceea ce reprezintă o mare oportunitate pentru brașoveni și pentru cei care vor să călătorească în și dinspre Brașov.

Pe acelaşi subiect

Sorin Grindeanu, Ministrul TransporturilorAeroporturile nu au culoare politică, cum nu au nici autostrăzile. 

Pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, actual ministru al Dezvoltării, evenimentul a fost copleşitor. Abia şi-a ţinut lacrimile de emoţie. 

Adrian Veştea, Ministrul Dezvoltării: Vreau să mulţumesc braşovenilor care mi-au dat încredere şi m-au adus în această situaţie. Să-l stăpânim sănătoşi.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Stuttgart şi Nürnberg sunt primele destinaţii internaţionale operate de pe aeroportul internaţional Ghimbav chiar în ziua deschiderii. Un vis devenit realitate după 16 ani şi o investiţie de 140 de milioane de euro.

Imediat au apărut şi primele probleme

Toate zborurile programate să ajungă după ora 19:00 pe Aeroportul Braşov vor ateriza, de fapt, pe Aeroportul Henri Coandă, cel puţin până la începutul lunii iulie. Motivul? Controlorii de trafic aerian nu pot acoperi 24 de ore. 

Marius Adrian Cojoc, director general Romatsa: Programul de operare al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav este de la ora 7 dimineaţa la ora 7 seara.  În prezent, se şcolarizează un număr de controlori pentru a flexibiliza acest program. Peste trei luni putem să facem aceasta flexibilizare a programului şi nu vă pot da o estimă.

Tot din acest motiv, mai multe zboruri din Braşov au fost comasate cu cele de pe Aeroportul Henri Coandă. O cursă Bucureşti-Stuttgart, de exemplu, va porni din Capitală şi va face escală la Braşov pentru 40 de minute, pentru a lua pasagerii de acolo. 

Alexandru Anghel, director Aeroportul Internaţional Braşov: Întotdeauna companiile găsesc soluţii. Pe o cale sau alta, tot vor ajunge ei la destinaţie. 

Aeroportul Internaţional Ghimbav, primul construit în ultimii 50 de ani, va opera curse către  Bruxelles, Nurnberg, Stuttgart, Londra și Barcelona. Conducerea aeroportului din Brașov discută cu operatorii deschiderea unor curse noi spre Paris, Budapesta și Tel Aviv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Noul Aeroport din Braşov funcţionează doar 12 ore pe zi. Zborurile care ajung după 19:00 sunt trimise la Bucureşti, pe Otopeni