Antena Meniu Search
x

Noutățile Salonului Național de Optică și Optometrie

La ediția a 14-a a Salonului Național de Optică și Optometrie de la Brașov au fost prezente 26 de firme care oferă ultimele noutăți în domeniul lentilelor

La ediția a 14-a a Salonului Național de Optică și Optometrie de la Brașov au fost prezente 26 de firme care oferă ultimele noutăți în domeniul lentilelor.

"S-a constatat în urma unor studii clinice că există o incidență crescută a cazurilor de cataractă și a scăzut vârsta de incidență a cataractei din cauza acestei utilizări a diverselor ecrane. A fost dezvoltat un filtru de lumină albastră care să protejeze ochiul și să vedem mai clar și mai bine, în aceste cazuri de ecrane mici, ecrane mari, diverse ecrane care au intrat în viața noastră de dimineață până seara", a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Tătar Moisescu, președintele Patronatului Optica.

Sursa citată a afirmat că filtrele de lumină nu sunt scumpe, dar nici foarte ieftine pentru că au fost investiți foarte mulți bani în partea de cercetare, dar nu ridică în mod dramatic prețul unei lentile. Cercetarea pentru un asemenea filtru poate să ajungă să coste undeva între 4-5 miliarde de dolari, durează câțiva ani și implică mai multe centre de cercetare și universități, plecând de la o nevoie medicală.

Nu toate lentilele care se comercializează pe piață în acest moment beneficiază de filtre speciale de protecție împotriva luminii albastre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noutățile Salonului Național de Optică și Optometrie