Antena Meniu Search
x

Video "Nu a rămas nimic din ce am avut. Toată munca mea de bătrân". Oamenii au privit înlăcrimați cum agoniseala de o viață a fost măturată de viituri. Dezastru în țară

Inundaţiile fac prăpăd în mai multe localităţi din ţară. Seara trecută, în Gorj, viiturile au măturat totul în cale şi au inundat casele localnicilor. Probleme au fost şi în Mehedinţi şi Caraş Severin, acolo unde culturi întregi au fost distruse. Trei sferturi din ţară sunt încă la această oră sub atenţionare de vreme severă.

de Redactia Observator

la 18.06.2023, 08:40

Vezi și

Viiturile nu le-au dat pace oamenilor din Gorj nici seara trecută. Aflate sub avertizare de vreme severă şi cod roşu de inundaţii, mai multe localităţi au fost înghiţite de ape. În Turburea, puhoaiele au intrat în casele oamenilor şi le-a distrus agoniseala de-o viaţă.

Apele învolburate au lovit cu putere şi localitatea Cârpeni. Iar un pod de pe ruta Motru - Târgu Jiu, a devenit un adevărat pericol, din cauza ploilor din ultimele zile. Pagube sunt şi în judeţul Mehedinţi. Zeci de culturi au fost afectate de ape, iar casele oamenilor inundate. Ca şi cum nenorocirea nu ar fi fost de ajuns, viitura a ucis şi animalele din curte.

Oamenii au privit cu ochii în lacrimi cum agoniseala de o viață a fost măturată de ape

Localnică: Aici am avut 40 de pui, mai am 9. A intrat apa, se vede cât a fost, de abia acestia au scăpat. Mi se rupe sufletul şi de grădină, că e inundat tot.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Am avut murături, varză, de toate, nu a rămas nimic din ce am avut. Toată munca mea de bătrân la 77 de ani.

Localnică: A venit apa, aici peste noi, ne-a luat tot. Aici a fost plin până sus.

Forţa naturii a lăsat în urmă un dezastru greu de descris în cuvinte şi în localitatea Brăniştea.

Localnic: Am muncit degeaba, am investit bani degeaba.

Peste zi au fost probleme şi în Caraş Severin. Una dintre cele mai grave situații a fost în localitatea Șopotu Nou. Alunecările de teren și inundațiile au lăsat izolaţi peste 280 de localnici.

Codul roşu de inundaţii a fost prelungit până astăzi, la prânz. Este pericol ca mai multe râuri din sud şi vest să iasă din matcă. Meteorologii au emis 2 avertizari de cod roșu de inundaţii în mai puțin de 7 zile pentru aceeași zonă. Nu s a mai întâmplat asta vreodată. Alte 16 coduri portocalii şi 3 galbene, de scurtă durată, au fost emise pentru diferite regiuni. Trei sferturi din ţară rămâne sub avertizare de vreme instabilă până astăzi, la ora 10:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "Nu a rămas nimic din ce am avut. Toată munca mea de bătrân". Oamenii au privit înlăcrimați cum agoniseala de o viață a fost măturată de viituri. Dezastru în țară