Antena Meniu Search
x

Foto ''Nu am mamă și nici tată.'' Sute de români inimoşi vor să-l adopte pe Sașa, un orfan ucrainean găzduit de centru social din Băicoi

Povestea băieţelului Saşa Reznicenko, un orfan refugiat din zona Odessa, în vârstă de doar 9 ani, i-a emoţionat pe români. Sute de mesaje au fost transmise din partea celor dornici să îl adopte. În acest moment, băieţelul se află în grija Protecției Copilului Prahova.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 16:55

Sașa Reznicenko nu poate fi adoptat
Sașa Reznicenko nu poate fi adoptat - Observatorul Prahovean

Sașa a ajuns pe 4 martie la Complexul de Servicii Comunitare ''Rază de Soare'' din Băicoi: ''Nu am mamă și nici tată, au murit. Acum, nu mai am nici țară'', au fost cuvintele emoţionante spuse la vremea respectivă de copil, conform Observatorul Prahovean

După ce povestea lui a devenit cunoscută, sute de oameni cu suflet mare s-au interesat să afle dacă există vreo posibilitate ca micuţul să fie adoptat sau măcar pentru a-l lua în grijă temporar.

Punctul de vedere oficial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova

''Minorul la care faceți referire se află în evidența DGASPC Prahova, împreună cu un grup de copii, proveniți din sistemul de protecție din Ucraina. Toți acești copii au cetățenie ucraineană și nu au statutul de copii adoptabili, în conformitate cu legislația prevăzută în materia adopției din România. La acest moment, procedura de adopție aplicabilă acestor minori este cea prevăzută de legislația din țara de proveniență, respectiv Ucraina.

Persoanele de naționalitate română, domiciliate în România , care doresc să adopte minorul în cauză nu pot face acest lucru, întrucât acesta nu se află în evidența Registrului Național de Adopții din România și, implicit, nici în evidența Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție ca fiind declarat adoptabil. În prezent, în România, pot fi adoptați doar copiii cetățeni români, pentru care s-a deschis procedura de adopție.

În prezent, copiii ucraineni care se află în evidența DGASPC Prahova, inclusiv minorul Sașa Reznicenko, beneficiază de măsură de protecție specială, până la schimbarea condițiilor care au determinat luarea acestor măsuri și nu putem aprecia când va avea loc această schimbare''. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ''Nu am mamă și nici tată.'' Sute de români inimoşi vor să-l adopte pe Sașa, un orfan ucrainean găzduit de centru social din Băicoi