Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă a cinci copii a murit cu arma în mână apărând Kievul. "Vom câştiga acest război şi ne vom răzbuna"

În lupta pentru apărarea Kievului, chiar în primele zile, şi-a pierdut viaţa şi Irina Tsvila, veteran de război şi mamă a cinci copii. Femeia a respins un asalt blindat din partea ruşilor, chiar lângă capitală.

de Monica Palade

la 28.02.2022, 11:44

A murit pe 25 februarie, în a doua zi a atacurilor lansate de Rusia asupra Ucrainei. Alături de Irina Tsvila, care făcea parte din Brigada de reacţie rapidă a Gărzii Naţionale Ucraineană, a luptat şi murit şi partenerul său de viaţă.

Cinci copii au rămas fără mamă

Irina Tsvila avea 52 de ani și era un militar cu experiență. Anterior, ea a luptat ca voluntar în Donbas. Acasă, pe cei doi îi aşteptau cinci copii. Irina a fost pedagog de profesie, fiind pasionată și de fotografie.

Colegii săi din cadrul Gărzii Naționale Ucrainene scriu pe rețelele de socializare că Irina a fost o luptătoare curajoasă. Potrivit informațiilor oficiale, în Ucraina, 17% din armată este formată din femei.

„Astăzi, sora noastră, activista Irina Tsvila, a murit în luptele pentru Kiev. Erou al războiului Moscova-Ucraina, luptător al Batalionului SICH și al Legiunii Libertății. Veșnică amintire și glorie!

Vom câștiga acest război. Și ne vom răzbuna”, a scris pe Facebook, politicianul Oleg Tyahnibok

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O mamă a cinci copii a murit cu arma în mână apărând Kievul. "Vom câştiga acest război şi ne vom răzbuna"