Antena Meniu Search
x

Video "Nu i-a luat nimeni cu japca. Era de bună voie". Tată şi fiu, acuzaţi de sclavie în Giurgiu. Ar fi sechestrat, bătut şi înfometat persoane cu dizabilităţi

Mai multe persoane cu dizabilităţi ar fi fost ţinute sechestrate de doi indivizi - tată şi fiu, în judeţul Giurgiu. Ieri dimineaţă când au descins mascaţii au găsit mai mulţi oameni care dormeau în condiţii insalubre, înfometaţi şi fără acte. Documentele victimelor erau ţinute de cei doi pentru ca acestea să nu poată pleca. Vă avertizăm, urmează detalii cu puternic impact emoţional!

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 07.02.2024, 11:40

Vezi și

Reporter: Ce s-a întâmplat? De ce i-aţi sechestrat pe oameni?

- Nu am făcut nimic, nu am furat nimic. Nu ştim... aiurea ne-au luat. 

Reporter: Ce v-au zis la audieri?

- Că am bătut oameni, că am sechestrat oameni... Păi putem ţine oameni legaţi noi?

Pe acelaşi subiect

Acuzaţii de sclavie în Giurgiu: tată şi fiu reţinuţi

Cei doi bărbați, tată și fiu, au ajuns ieri în fața procurorilor antimafia, după ce au fost săltați de mascați. În fața jurnaliștilor nu şi-au recunoscut faptele, dar procurorii au destule probe care să ateste faptul că cei doi ar fi sechestrat mai multe persoane cu dizabilități și le-ar fi pus cu forța la muncă, fără bani, odihnă sau mâncare.

Cristina Filip, reporter Observator: Victimele au fost găsite de mascați într-o baracă din această curte. Potrivit unor surse, plângerea ar fi fost făcută de sora unui bărbat care, în trecut, a fost luat de această familie și trimis cu oile pe câmp. 

La casa celor doi din Goștinari, județul Giurgiu, procurorii au găsit documentele victimelor. Autorii le-ar fi ținut ascunse, pentru a nu le permite oamenilor să plece. Cele șase victime erau puse să aibă grijă de animale, să se ocupe de muncile câmpului sau să taie lemne. Familia bărbaților neagă totul.

Tânăr: Erau foarte liberi... Vă mai chem încă 20 de vecini. Dacă spune cineva că au fost ținuți, vreau să ne arestați pe toți, nu pe unul. Nu îi sechestra nimeni. Oameni fără familie... Dar nu i-a luat nimeni cu japca...Era de bună voie, domnul meu scump!

Bătuţi şi ţinuţi nemâncaţi cu zilele

Surse din anchetă susţin că victimele erau ținute nemâncate cu zilele și că erau lovite de cei doi.

Femeie: Mâncam la masă cu toată lumea, îi puneam să se spele, îi dădeam ţoale să se schimbe ca să nu miroasă că se duceau o oră cu oile şi veneau. Ne era milă că aşa suntem noi, să le dăm să mănânce. Sunt şi oameni din ăştia, dar noi suntem pocăiţi.

După mai bine de șapte ore de audieri, cei doi bărbați au fost reținuți. Un judecător va decide dacă își vor petrece următoarele cel puțin 30 de zile în spatele gratiilor. Aceştia sunt, acum, cercetați pentru trafic de persoane în formă continuată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Nu i-a luat nimeni cu japca. Era de bună voie". Tată şi fiu, acuzaţi de sclavie în Giurgiu. Ar fi sechestrat, bătut şi înfometat persoane cu dizabilităţi