Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei fete instituționalizate, forțate să se prostitueze în Dorohoi. Printre agresori se numără și două minore

Trei fete instituționalizate au fost recrutate de șase tineri, dintre care doi minori, și obligate să se prostitueze în Dorohoi, județul Botoșani. Patru dintre agresori au fost reținuți.

de Redactia Observator

la 02.03.2023 , 14:19

Trei fete instituționalizate, forțate să se prostitueze în Dorohoi. Printre agresori ar fi două minore
Trei fete instituționalizate, forțate să se prostitueze în Dorohoi. Printre agresori ar fi două minore - Shutterstock

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu un procuror DIICOT Botoșani, au făcut șapte percheziții în județul Botoșani, în urma cărora au fost duși la audieri șase tineri.

Patru dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore și alți doi au fost plasați sub control judiciar, fiind bănuiți de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

„Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna august 2022 și până în prezent, șase persoane bănuite, dintre care două minore, ar fi recrutat trei persoane vătămate, minore, instituționalizate, cu scopul de a le exploata, prin obligarea la practicarea prostituției, în municipiul Dorohoi și comunele învecinate”, potrivit Poliției Botoșani.

Articolul continuă după reclamă

Minorele au fost forțate să se prostitueze

Oamenii legii au ridicat, în urma perchezițiilor, 16 telefoane mobile, 7 cartele SIM, o tabletă, două laptopuri și un card microSD, care vor fi folosite în continuarea cercetărilor.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani va fi sesizat joi cu propunere de arestare preventivă față de trei dintre bănuiții reținuți în cauză.

Cu privire la cel de-al patrulea bănuit reținut, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile. Activitățile au fost realizate cu sprijinul DGASPC Botoșani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Trei fete instituționalizate, forțate să se prostitueze în Dorohoi. Printre agresori se numără și două minore